Evenimentul ZileiActualitateAlertă pe plaja de la Mamaia. Rechin decapitat, găsit pe un dig

Alertă pe plaja de la Mamaia. Rechin decapitat, găsit pe un dig

Alertă pe plaja de la Mamaia. Rechin decapitat, găsit pe un dig
Pe o plajă din Mamaia a fost descoperit un cadavru al unui rechin. Nimeni nu știe cum a ajuns acolo, întrucât era pus pe o piatră ascuțită.

Un cadavru de rechin a fost descoperit pe un dig din Constanța. Nu se știe însă cum a ajuns acolo, poziția sa fiind destul de ciudată. Descoperirea macabră a fost făcută pe un dig din stațiunea Mamaia, cea mai căutată de turiștii din întreaga lume.

Rechinul era situat pe o piatră înaltă, ca și când ar fi un trofeu. Autoritățile cred că este vorba de un localnic care ar fi prins rechinul. Unele surse susțin că animalul ar fi avut capul tăiat, semn că cel care l-a lăsat acolo chiar a luat cu el un „trofeu”.

Experții în biologie marină au dezvăluit că specia de rechin descoperită pe plaja din Mamaia este una destul de comună pentru apele Mării Negre, doar că de obicei nu se apropie de mal, ei trăind la adâncimi de peste 50 de metri. Se numește „câine de mare”, iar localnicii l-au denumit „peștele cu pinteni”.

Cadavru de rechin, decapitat de un localnic?

Rechinul descoperit în Mamaia nu avea o dimensiune impresionantă, el nedepășind lungimea de 1 metru. Din ultimele informații reiese că un localnic ar fi găsit exemplarul și l-ar fi decapitat, lăsându-i corpul pe dig. Nu se cunosc însă detalii despre cum a fost prins exemplarul.

Alte informații despre rechinul găsit în Mamaia

Acest exemplar nu este periculos pentru oameni, spre deosebire de rechinii care trăiesc în oceane. Acest exemplar trăiește liniștit la adâncimi de aproximativ 100 de metri, iar în mod obișnuit nu se apropie de țărm decât până la adâncimi de 10 metri.

„Peștele cu pinteni”, așa cum îl numesc localnicii, se hrănește cu scrumbii, aterine, hamsii, guvizi, stavrizi, crabi și creveți sau alți pești de dimensiuni mai mici.

Dimensiunile oficiale pentru această specie de rechin sunt de 1 – 1,5 metri la masculi, în timp ce femelele pot crește până la o lungime de 1,7 metri, scrie Atenta3.


Accesează: