Evenimentul ZileiActualitateBusculadă în Parlament. 15 aleși s-au încăierat de la pământ

Busculadă în Parlament. 15 aleși s-au încăierat de la pământ

Busculadă în Parlament. 15 aleși s-au încăierat de la pământ
Un controversat proiect de lege care autorizează vânzarea de terenuri agricole fertile i-a încăierat pe aleși.

Scandalul a avut loc în Parlamentul ucrainean, în timpul ședinței care a început să examineze în ultimă lectură un controversat proiect de lege care autorizează vânzarea de terenuri agricole fertile.

În jur de 15 parlamentari ai partidului prezidenţial şi ai formaţiunii de opoziţie Batkivşcina (Patria) s-au încăierat scurt la tribună, blocată din timpul dimineţii de alţi deputaţi care încercau să împiedice votul.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Parlamentul este un loc de discuţie, apăraţi-vă cauza discutând, şi nu sărind ca maimuţele”, a declarat vicepreşedintele legislativului, Ruslan Stefanciuc, membru al partidului prezidenţial Servitorul Poporului, citat de AFP.

„A vinde terenurile ucrainenilor este o crimă! Reveniţi-vă!”, a spus la rândul său deputatul prorus Vadim Rabinovici, în timp de aproximativ 1.000 de protestatari, în principal militanţi de extremă-dreapta şi ai partidului Batkivşcina, protestau în faţa Parlamentului împotriva proiectului de lege.

Încăierările, busculadele şi altercaţiile nu sunt aşa rare în Parlamentul ucrainean, unde dezbaterile sunt deseori tensionate. Legea privind reforma funciară, apărată de preşedintele Volodimir Zelenski, are parte la rândul său de o opoziţie puternică, marcată de mai multe manifestaţii care au făcut circa 20 de răniţi în decembrie.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: