Procuratura bulgară a afirmat faptul că unul dintre cei arestați este un cetățean sirian care locuiește în Bulgaria și care este suspectat că trimite fonduri unor persoane care sprijină  grupuri teroriste internaționale.

Această grupare este suspectată că trimite bani în străinătate prin sistemul tradițional financiar de sorginte arabă hawala, care utilizează brokeri individuali și nu bănci sau alte instituții financiare.

"Ancheta se referă la infracțiuni legate de finanțarea terorismului", a declarat procurorul-șef adjunct al Bulgariei Ivan Geshev presei de la Sofia.

"Suspectul principal se afla în contact  și finanța persoane angajate în furnizarea de logistică și finanțare ale organizațiilor teroriste ", a declara Gheșev, fără a da alte detalii.

Raziile poliției au avut loc în peste 50 de locații și asupra a 26 de mașini în șapte orașe bulgare. Au fost confiscați aproximativ 32.000 de euro, documente și alte probe. Această operațiune  reprezintă  punctul culminant al unei anchete de lungă durată care a implicat alte țări din Uniunea Europeană, a declarat procurorul Gheșev..

El a adăugat de asemenea faptul că ancheta nu se referea la nicio activitate teroristă care ar fi avut loc Bulgaria.