Evenimentul Zilei > Actualitate > Bucureștiul este înconjurat. În Ilfov, noi carantinări și prelungiri
Bucureștiul este înconjurat. În Ilfov, noi carantinări și prelungiri

Bucureștiul este înconjurat. În Ilfov, noi carantinări și prelungiri

În Județul Ilfov, în urma ordinelor DSU, noi localități au fost carantinate, iar în altele s-a prelungit carantinarea zonală. Practic, Bucureștiul este încercuit de o mare zonă închisă.

Bucureștiul este înconjurat. Astfel, măsura de carantină zonală se prelungeşte, de joi seară, pentru localităţile Otopeni şi Berceni cu 14 zile, iar pentru Brăneşti cu şapte zile, potrivit Prefecturii Ilfov.

În Otopeni și Berceni și Brănești se prelungește carantina

Ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, prevăd pentru Otopeni şi Berceni prelungirea carantinei de joi, de la 22,00, până pe 15 aprilie, la aceeaşi oră.

Potrivit Ordinului şefului DSU privind Brăneşti, carantina se prelungeşte de joi, de la 22,00, pentru o perioadă de şapte zile, până pe 8 aprilie, la aceeaşi oră.

Probleme în continuare pentru multe localități din județul Ilfov, aflate în apropiere de București, care rămân în carantină.

Cernica intră în carantină din această seară

Comuna ilfoveană Cernica intră în carantină, începând de joi seara, pentru o perioadă de 14 zile, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov.

Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat dr. Raed Arafat, prevede instituirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Cernica, cu satele aparţinătoare Cernica, Bălăceanca, Căldăraru, Poşta şi Tânganu, judeţul Ilfov, începând de joi, de la 22,00, până pe 15 aprilie la aceeaşi oră.

Chiajna și Cornetu, localități aflate în județul Ilfov, rămân în carantină pentru alte 14 zile. Cu două zile în urmă, conform unui comunicat redactat de Prefectura Ilfov. Ordinele şefului DSU, secretar de stat dr. Raed Arafat, stipulează prelungirea măsurii de carantină zonală pentru Chiajna şi Cornetu de marţi, de la ora 22,00, până pe 13 aprilie la aceeaşi oră.

În Județul Ilfov se înregistrează cea ma ridicată rată de infectare din țară

Ilfov este județul cu cea mai ridicată rată de infectare cu coronavirus. 22 de localități sunt plasate în carantină în această perioadă, iar unele au ajuns chiar în etapa a doua, pentru că măsura a fost prelungită de autorități.

Miercuri, conform ultimelor date publicate de autorități, Ilfov avea o rată de infectare de aproape 10 la mia de locuitori.