Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizia momentului în România. Un mare oraș iese din carantină în câteva ore
Decizia momentului în România. Un mare oraș iese din carantină în câteva ore

Decizia momentului în România. Un mare oraș iese din carantină în câteva ore

În județul Timiș se pregătește ieșirea din carantină. Prefectul de Timiş, Zoltan Nemeth, a anunţat, miercuri, că membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş au decis ieşirea din carantină a Timişoarei şi a celor patru comune periurbane

În județul Timiș se pregătește ieșirea din carantină. După o carantinare prelungită a Timișoarei și a localităților periurbane, după atingerea unor cote îngriorătoare a ratei de infectare, se dorește sosirea ”primăverii”. De la miezul nopții s-a hotărât ieșirea din carantină după 24 de zile de restricții.

Timișoara și comunele periurbane ies din carantină

Anunțul relaxării a fost făcut miercuri de prefectul de Timiş, Zoltan Nemeth. El a prezentat că membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş au decis ieşirea din carantină a Timişoarei şi a celor patru comune periurbane – Dumbrăviţa, Ghiroda, Giroc şi Moşniţa Nouă.

Rata de infectare a depășit la Timișoara la începutul carantinei o rata de infectare de peste 8,5 la mia de locuitori. În urmă cu două zile însă, șeful DSU, Raed Arafat a anunțat singurul succes de scădere a ratei de infectare din România. Timișoara a scăzut sub 8 la mia de locuitori datorită măsurilor impuse în timpul carantinării, susține Raed Arafat.

Carantinarea a fost prelungită la Timișoara și în zonele periurbane peste intervalul inițial de 14 zile din cauza menținerii unei rate nemulțumitoare de infectare cu COVID-19.

Speranțe privind o evoluție bună a COVID-19 în județul Timiș

Curba descendentă a infectării cu coronavirus înregistrată în ultimele zile este dădătoare de speranță pentru locuitorii județului Timiș și pentru autoritățile timișene. În același timp însă, vigilența nu trebuie să scadă și măsurile minime de protecție și combatere ale COVID-19 rămân în vigoare și esențiale.

Elevii în anul termial de liceu au fost printre cei mai afectați de situația pandemică. Un număr important de liceeni nu au putut susține simularea examenului de bacalaureat la timp în Timișoara și în localitățile învecinate carantinate.

Reacțiile la măsura ieșirii din carantină a membriilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş urmează să apară, dar cel mai probabil, de data aceasta, autoritățile statale medicale vor fi de acord cu măsura anunțată și o vor susține. În restul orașelor din țară evoluția COVID-19 este îngrijorătoare.