Evenimentul Zilei > International > Breaking News! Atac terorist la o școală! Eveniment horror la frontieră
Breaking News! Atac terorist la o școală! Eveniment horror la frontieră

Breaking News! Atac terorist la o școală! Eveniment horror la frontieră

La o școală din oraşul pakistanez Peshawar a avut loc, marți dimineață, o explozie cu bombă.

În urma deflagrației au murit șapte persoane, printre care doi copii, precum și zeci de răniți au dost duși de urgență la spital.

Potrivit reprezentanților poliţiei şi serviciilor medicale locale, la școală se aflau apeoximativ 100 de copii cu vârste cuprinse între opt şi 15 ani, care urmau cursuri despre Coran.

Mohamed Ali Khan, şeful poliţiei locale a afirmat supă tragicul incident, că un bărbat a intrat în şcoala islamică marţi în jurul orei locale 08:00 şi a lăsat o pungă de plastic pe holul şcolii. Explozia bombei a rănit aproape toate persoanele aflate pe hol, a adăugat Khan.

În atac au fost folosite aproximativ 6 kilograme de explozibil

Oraşul Peshawar este mereu ținta atacurilor islamiste, fiind situat în apropierea frontierei cu Afganistanul,

Deşi numărul incidentelor din acest oraş şi din Pakistan în general a scăzut în ultimii ani, în 2020 s-au înmulţit atacurile asupra forţelor de securitate din provincia Khyber Pakhtunkhwa, a cărei capitală este Peshawar.

Cele mai multe dintre aceste atacuri au fost revendicate de talibanii pakistanezi

O altă tragedie a avut loc în anul 2014, când au fost uciși 150 de adolescenți. Atunci, militanţi islamişti având legături cu talibanii au aruncat în aer o şcoală militară din Peshawar.

Atacurile comise în Pakistan începând din 2004 de către militanţi Al-Qaeda, talibani şi gruparea Stat Islamic s-au soldat cu aproximativ 70.000 de morţi, printre care politicieni, membri ai forţelor de ordine, activişti pentru drepturile omului şi jurnalişti.

Atacuri teroriste în Europa

Luna trecută, un profesor a fost înjughiat în plină stradă de un tânăr. Atacatorul i-a tăiat practic gâtul victimei, anumite relatări de presă referindu-se la „decapitarea” acestuia.

Emmanuel Macron a numit crima un „atac terorist islamic”.

După ce a vizitat locul faptei, el a declarat: „Unul dintre concetăţenii noştrii a fost ucis astăzi pentru că le-a vorbit elevilor săi despre libertatea de exprimare, libertatea de a crede sau de a nu crede”.

Macron s-a referit la informaţiilor potrivit cărora victima, profesor de istorie la o şcoală, le-ar fi arătat copiilor la ora de curs dedicată „libertăţii de opinie” caricaturile lui Mohammed, potrivit g4media.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.