Evenimentul Zilei > International > Bombă la Kiev! Important politician, arestat pentru crimă
Bombă la Kiev! Important politician, arestat pentru crimă

Bombă la Kiev! Important politician, arestat pentru crimă

Un fost ministru de externe ucrainean a fost arestat de poliţie.

Leonid Kojara este  suspectat că în cursul lunii februarie l-a ucis în vila sa pe un important manager, a indicat Ministerul de Interne de la Kiev, citat de Agerpres.

În vârstă de 57 de ani, Kojara a condus diplomaţia ucraineană în perioada decembrie 2012 – februarie 2014, în timpul mandatului preşedintelui prorus Viktor Ianukovici, înlăturat de la putere de o mişcare proeuropeană.

Fostul diplomat este bănuit de uciderea cu premeditare a lui Serghei Stariţki (56 de ani), responsabil al unui grup publicitar şi fost director al canalului de televiziune prorus Inter, găsit mort pe 21 februarie la domiciliul lui Kojara, situat în apropiere de Kiev.

Victima a decedat din cauza unei plăgi împuşcate la cap. Arma crimei este un pistol aparţinând lui Leonid Kojara, conform Poliţiei.

Kojara şi soţia sa, care se aflau în casă în momentul producerii tragediei, au afirmat că Serghei Stariţki s-a sinucis după ce s-a dus într-un separeu.

Totuşi, ancheta a ajuns la concluzia că Stariţki „’nu ar fi putut reuşi să se sinucidă’”, a subliniat viceministrul de interne Anton Heratcenko pe Facebook.

Dacă va fi găsit vinovat, Leonid Kojara riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.