"M-a pus foarte serios pe gânduri o declaraţie a premierului cu privire la modul de a reacţiona în cazul relaţiei cu Rusia şi a cazului Rogozin. A zis că îşi va asuma toate responsabilităţile ca vicepreşedinte al CSAT. Nu am putut să cred că poate să apară o asemenea declaraţie care sfidează Constituţia şi bunul simţ. Mă întreb firesc, cine ne apără împotriva abuzurilor unui premier? Dacă un preşedinte încalcă Constituţia, este suspendat. Dar dacă un premier încalcă Constituţia, cine îl sancţionează, pentru că în Constituţie nu este niciun articol? Preşedintele poate fi suspendat dacă a încălcat Constituţia. Constituţia spune foarte clar că preşedintele ţării este preşedintele CSAT şi a forţelor armate, şi eventual poate delega atribuţiile unui vicepreşedinte. Nu te plimbi cu chibritul aprins deasupra unui teren pe care ai benzină pe jos. Asta a făcut premierul. România, dacă are o prioritate în Uniunea Europeană, este de a rămâne stat de drept şi democratic. Asta începe de la respectarea Constituţiei dar uitaţi ce atitudine are premierul", a declarat Emil Boc, citat de Agerpres.

Fostul premier a acuzat PSD că "are în ADN cultul de a confisca democraţia în favoarea sa".

"Atacul la justiţie este cea mai mare dovadă că miza alegerilor este de a aduce justiţia în subordinea lor. (…) Astăzi, PSD mai are un obstacol în preşedintele Traian Băsescu dar când acest obstacol nu va mai exista, România va încăpea în mâna totalitarismului PSD. Sper ca limitele puterii PSD să vină în această toamnă când trebuie să rămână în opoziţie", a declarat Emil Boc.

Acesta a participat, alături de preşedintele Traian Băsescu la o dezbatere organizată de Fundaţia Mişcarea Populară la Iași, având ca temă "Priorităţile României în Uniunea Europeană".