Evenimentul Zilei > Actualitate > Bloc de 10 etaje, construit în 29 de ore. Au fost folosite doar trei macarale. Rezistă la cutremure mari şi taifunuri. Video
Bloc de 10 etaje, construit în 29 de ore. Au fost folosite doar trei macarale. Rezistă la cutremure mari şi taifunuri. Video

Bloc de 10 etaje, construit în 29 de ore. Au fost folosite doar trei macarale. Rezistă la cutremure mari şi taifunuri. Video

Un bloc de 10 etaje a fost ridicat de o companie chineză în mai puțin de 29 de ore, folosind o metodă de construcție modulară, scrie Global Construction Review. A fost finisat complet, având montate instalaţiile electrice şi sistemele de ţevi.

Blocul din oraşul Changsha era finisat complet, având montate instalaţiile electrice şi sistemele de ţevi.  Compania, ce produce sisteme de aer condiţionat, de încălzire şi unităţi prefabricate a încheiat lucrarea în 28 de ore şi 45 de minute, cu ajutorul a trei macarale şi a unei echipe numeroase pe şantier.

Construcție ușoara și ieftină de realizat

Sistemul Living Buiding folosit este menit să fie uşor de transportat şi instalat, modulele având instalaţiile necesare preinstalate şi având nevoie doar să fie prinse una de alta la faţa locului.

Broad Group susţine că elementele structurale sunt de 10 ori mai ușoare şi de 100 de ori mai rezistente decât cele convenționale şi rezistă la cutremure şi taifunuri.   Compania a ridicat mai multe clădiri de diferite înălțimi în acest fel, inclusiv una de 57 de etaje construită în doar 19 zile, în 2015.

Ridicarea construcției a implicat utilizarea a trei macarale și participarea a numeroși muncitori.

Sistemul pentru construcția clădirilor rezidențiale a fost proiectat să fie ușor de transportat și de instalat.

Componentele încap în containere standard de transport și pot fi asamblate pe șantier. Cablurile electrice și tubulatura sunt montate din fabrică.

S-au folosit plăci de oțel B-Core ca elemente de structură și spune că acestea sunt de 10 ori mai ușoare și de 100 de ori mai rezistente decât alternativele convenționale, fiind rezistente la cutremure și taifunuri.

Pe Facebook au apărut  filmări care dovedesc chiar realitatea acestor construcții.

Au ridicat un bloc cu 57 de etaje în 19 zile

Costul este „mai mic decât cel al unei clădiri din oțel carbon” și are un consum foarte mic de energie, mai spune compania.
Broad Group susține, de asemenea, că rezistența și ușurința B-Core permit ridicarea unor clădiri de până la 200 de etaje, exclusiv din astfel de moduluri.

În 2012, compania a inaugurat printr-un ceremonial în Changsha, China,  un proiect de construire a celui mai înalt turn din lume, de 838 metri – cu 10 metri mai înalt decât Burj Khalifa din Dubai.

Broad Group a susținut atunci că ar putea depăși turnul rezidențial supranumit Sky City în doar opt luni, dar nu a reușit să obțină aprobările necesare și nu a mai fost niciodată construit, scrie adevarul.ro.

A continuat să ridice însă alte câteva turnuri cu viteza fulgerului folosind tehnica sa de prefabricare, cum ar fi o clădire cu 57 de etaje în doar 19 zile.