Evenimentul Zilei > International > Bilanțul accidentului rutier din nordul Afganistanului a ajuns la 43 de morți
Bilanțul accidentului rutier din nordul Afganistanului a ajuns la 43 de morți

Bilanțul accidentului rutier din nordul Afganistanului a ajuns la 43 de morți

Numărul celor care au murit în urma unui accident rutier din nordul Afganistanului a ajuns la 43, iar cel al răniților la trei, a informat vineri Ministrul Apărării într-un comunicat, transmite EFE.

Autocarul circula între capitala Kabul și Mazar-i-Sharif, în nordul țării, și avea 50 de pasageri la bord atunci când s-a ciocnit cu un camion încărcat cu marfă, după care a căzut în albia unui râu.

Un purtător de cuvânt al poliției din provincia Samangan, unde a avut loc accidentul, a declarat că, în momentul impactului, autocarul circula cu viteză mult mai mare decât cea permisă pe un drum îngust și că șoferul a ignorat semnele de circulație.

După impact, autocarul s-a prăbușit de pe un pod, de la o înălțime de peste 15 metri, iar pasagerii au rămas blocați în vehicul. Printre morți se află femei și copii.

Accidentele soldate cu victime sunt un lucru obișnuit pe drumurile afgane, din cauza stării proaste a șoselelor. Peste 3.000 de oameni mor în fiecare an în accidente de trafic în această țară.