Conform datelor furnizate de cel mai recent sondaj realizat de White House Watch, Joe Biden este preferat de 47% dintre respondenți, în vreme ce Donald Trump ar primi 45% din voturi, diferența dintre ei fiind una extrem de mică. 5% dintre respondenți au declarat că preferă un alt candidat, iar 4% dintre aceștia sunt nehotărâți. Sondajul a fost realizat în perioada 15-16 iulie, respectiv 19-21 iulie, pe un eșantion de 2,500 de persoane, scrie The Washington Times.

În ceea ce privește situația din interiorul partidelor, Dondal Trump este susținut de 81% dintre republicani, în vreme ce Joe Biden are suportul a 74% dintre democrați.

În urmă cu doar câteva zile, potrivit unui sondaj difuzat de postul ABC News și de publicația The Washington Post, Joe Biden avea un avans de 10-15 procente în fața lui Trump

Obama sare în ajutorul lui Biden

Fostul preşedinte al SUA, Barack Obama, este hotărât să-şi exercite întreaga influenţă pentru ca Donald Trump să nu aibă decât un singur mandat la Casa Albă, comentează France Presse.

Fostul preşedinte democrat îşi înmulţeşte iniţiativele pentru a dinamiza campania fostului său vicepreşedinte, Joe Biden, care îl va înfrunta pe miliardarul republican la 3 noiembrie.

„Nimic mai bun decât o discuţie cu prietenul meu Joe”, afirmă el miercuri într-un mesaj pe Twitter în care promovează un clip ce va fi difuzat joi şi în care face un schimb de opinii cu candidatul democrat, în aceeaşi cameră, dar la o anume distanţă pentru respecta reglementările sanitare pe fondul pandemiei de COVID-19.

Într-un scurt extras din clip, cei doi pot fi văzuţi apărând pentru prima oară împreună de la începutul campaniei şi afişându-şi cooperarea.

„Te-ai fi putut imagina, când erai preşedinte, să spui pur şi simplu: ”Eu nu sunt responsabil, eu nu sunt responsabil’?”, lansează Joe Biden, evocând atitudinea lui Donald Trump faţă de pandemie.

„Nu ne-am fi gândit niciodată să folosim aceste cuvinte când eram la putere”, răspunde al 44-lea preşedinte al SUA.