Evenimentul Zilei > Actualitate > Biden și Trump își suflă în ceafă. Luptă pe viață și pe moarte pentru Casa Albă
Biden și Trump își suflă în ceafă. Luptă pe viață și pe moarte pentru Casa Albă

Biden și Trump își suflă în ceafă. Luptă pe viață și pe moarte pentru Casa Albă

Potrivit celui mai recent sondaj realizat de White House Watch, Joe Biden și Donald Trump își suflă în ceafă, în cursa pentru Casa Albă.

Conform datelor furnizate de cel mai recent sondaj realizat de White House Watch, Joe Biden este preferat de 47% dintre respondenți, în vreme ce Donald Trump ar primi 45% din voturi, diferența dintre ei fiind una extrem de mică. 5% dintre respondenți au declarat că preferă un alt candidat, iar 4% dintre aceștia sunt nehotărâți. Sondajul a fost realizat în perioada 15-16 iulie, respectiv 19-21 iulie, pe un eșantion de 2,500 de persoane, scrie The Washington Times.

În ceea ce privește situația din interiorul partidelor, Dondal Trump este susținut de 81% dintre republicani, în vreme ce Joe Biden are suportul a 74% dintre democrați.

În urmă cu doar câteva zile, potrivit unui sondaj difuzat de postul ABC News și de publicația The Washington Post, Joe Biden avea un avans de 10-15 procente în fața lui Trump

Obama sare în ajutorul lui Biden

Fostul preşedinte al SUA, Barack Obama, este hotărât să-şi exercite întreaga influenţă pentru ca Donald Trump să nu aibă decât un singur mandat la Casa Albă, comentează France Presse.

Fostul preşedinte democrat îşi înmulţeşte iniţiativele pentru a dinamiza campania fostului său vicepreşedinte, Joe Biden, care îl va înfrunta pe miliardarul republican la 3 noiembrie.

„Nimic mai bun decât o discuţie cu prietenul meu Joe”, afirmă el miercuri într-un mesaj pe Twitter în care promovează un clip ce va fi difuzat joi şi în care face un schimb de opinii cu candidatul democrat, în aceeaşi cameră, dar la o anume distanţă pentru respecta reglementările sanitare pe fondul pandemiei de COVID-19.

Într-un scurt extras din clip, cei doi pot fi văzuţi apărând pentru prima oară împreună de la începutul campaniei şi afişându-şi cooperarea.

„Te-ai fi putut imagina, când erai preşedinte, să spui pur şi simplu: ”Eu nu sunt responsabil, eu nu sunt responsabil’?”, lansează Joe Biden, evocând atitudinea lui Donald Trump faţă de pandemie.

„Nu ne-am fi gândit niciodată să folosim aceste cuvinte când eram la putere”, răspunde al 44-lea preşedinte al SUA.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: