Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu l-a ridiculizat pe Hunor după MESAJUL DESPRE ZIUA NAŢIONALĂ a României: „Nu am să uit…”
Băsescu l-a ridiculizat pe Hunor după MESAJUL DESPRE ZIUA NAŢIONALĂ a României: „Nu am să uit…”

Băsescu l-a ridiculizat pe Hunor după MESAJUL DESPRE ZIUA NAŢIONALĂ a României: „Nu am să uit…”

Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, a făcut un apel către toţi românii, în care le cere să nu-şi mai alimenteze maşinile folosind carburant de la benzinăriile companiei ungare Mol, dar nu a uitat ce spus mai demult Hunor.

Băsescu a spus că în aceste benzinării se distribuie în mod constant hărţi ale Ţinutului Secuiesc autonom. Fostului preşedinte i se pare inacceptabilă această situaţie, motivând că „nicio companie nu îşi poate permite să facă o campanie împotriva Constituţiei statului pe teritoriul căruia a fost primită”.

Fostul preşedinte a declarat aceste lucruri sâmbătă la Neptun, în timpul Şcolii de Varp a tinerilor PMP.

„Aş remarca încă un lucru care mă deranjează cumplit – aşa-numita dispută româno-maghiară plecată de la o hotărâre judicătorească. În România, deocamdată nimeni nu pune sub semnul întrebării hotărârile judecătoreşti. Nu ăsta este însă aspectul pe care vreau să îl sublinez, ci ceea ce face o compaie pe care România a primit-o cu ospitalitate pe teritoriul ei.

Este vorba despre compania petrolieră Mol, companie aparţinând Ungariei. În toate staţiile Mol se distribuie hărţi cu Ţinutul Secuiesc autonom. Dragii mei, toţi cei care aveţi maşini, vă rog din suflet nu mai cumpăraţi combustibil de la Mol”, a afirmat fostul şef al statului, moment în care a fost aplaudat de cei aproximativ 300 de participanţi la Şcoala de Vară a tinerilor PMP.

„Sunt atâtea benzinării. Nu mai cumpăraţi benzină de la Mol pentru că nicio companie nu îşi poate permite să facă o campanie împotriva Constituţiei statului pe teritoriul căruia a fost primită. Cum să promovezi prin pliante distribuite în benzinăriile Mol autonomia Ţinutului Secuiesc, pe teritoriul unei ţări în a cărei Constituţie spune foarte clar că este stat unitar”, a mai spus liderul PMP.

În discursul său, Băsescu s-a referit şi la o declaraţie a liderului UDMR, Kelemen Hunor: "Eu nu am să uit declaraţia lui Kelemen Hunor că pentru ei 1 Decembrie este o zi de doliu, nu o zi de sărbătoare, uitând acest Kelemen Hunor că este cetăţean român, că s-a născut aici. Din păcate, lider oportunişti, populişti din UDMR promovează aceste idei de lipsă de respect pentru istoria şi realităţile ţării în care te-ai născut şi al cărei cetăţean eşti”.

Mesajul transmis de Kelemen Hunor:

„În ultima jumătate de an, în ultimele luni, am încercat să conving preşedintele statului şi pe toţi miniştrii educaţiei că, în cazul liceului din Târgu-Mureş, are loc o încălcare continuă a drepturilor care, mai devreme sau mai târziu, va avea repercusiuni. Marţi i-am cerut şi preşedintelui Partidului Social Democrat să îşi asume curajul unei decizii politice în acest caz”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: