Băsescu recunoaşte poliţia politică din mandatul lui Kovesi

Băsescu recunoaşte poliţia politică din mandatul lui Kovesi Sursa: Gabriel Petrescu | Dreamstime.com

Traian Băsescu a declarat că zvonurile potrivit cărora ar fi chemat-o vreodată pe Laura Codruța Kovesi să discute vreun dosar sunt o minciună și că nu el este vinovat pentru ce s-a întâmplat.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a spus că obiectivul mandatului său a fost ca justiția să fie liberă și că nu a chemat-o niciodată pe Laura Codruța Kovesi să discute vreun dosar. El a declarat că alți politicieni au fost implicați, cum ar fi Coldea, Maior, Dîncu și Dragnea.

Traian Băsescu, despre mandatul lui Kovesi

„Eu cred că noi, cei care am deținut această funcție, nu ne putem judeca mandatele. Și nici nu putem judeca neapărat cu limpezime mandate care încă nu au validarea timpului. Spre exemplu, din mandatul meu, eu vă pot spune că validarea timpului a venit pentru semnarea tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Validarea timpului a venit pentru aducerea trupelor americane și baze militare americane pe teritoriul României.

Laura Codruta Kovesi

Sursa foto: arhiva EVZ

Validarea a venit inclusiv, aș spune, știu că voi stârni o furtună, inclusiv validarea justiției. Eu am avut ca obiectiv justiția să fie liberă. Asta e o mare minciună că chema Băsescu, spunea pe cine să-i arestezi, cine nu. E o minciună. Să caute pe cei cu arestările la Vila K2. Cine se întâlnea cu Kovesi, cu Coldea, cu Maior, cu Dîncu, cu Dragnea și făceau discuțiile despre justiție acolo.Că bănuiesc că n-o chemau pe Kovesi ca să discute despre programul Teatrului Național. Discutau despre probleme legate de activitatea DNA-ului”, a transmis Traian Băsescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

N-a fost invitat niciodată

Fostul președinte a spus că organizator era SRI și că toate aceste întâlniri dintre 2013 și 2015 se petreceau în vila SRI. El a subliniat că nu a fost invitat și că nu a participat niciodată.

Traian Băsescu

Sursa foto:: Arhiva EVZ

„Cred că organizator era SRI-ul, care-i strângea pe toți, sau Dragnea. Dar nu cred că Dragnea putea să o cheme pe Kovesi. Dar se petreceau în vila SRI-ului aceste întâlniri în 2015, 2014, 2013. Acolo se produceau întâlnirile și poate că doritorii de realitate se pot interesa de ce se discuta.

Eu nu știu ce discutau.N-am participat niciodată, n-am fost niciodată invitat la astfel de discuții. Nu știu ce se discuta. Dar dacă sufrageria lui Oprea a creat o mare suspiciune, atunci pozele cu Kovesi, Maior, Coldea, Dragnea, Ponta, Dîncu cum de nu generează suspiciune morsei competente, spre exemplu, aia nu creează suspiciune?”, a mai explicat fostul președinte.

Traian Băsescu a aflat tot de la televizor

El a mai declarat că aflase de aceste reuniuni de la televizor și că a cerut informații suplimentare, dar că nu a primit. Fostul președinte a spus că nu s-a simțit fraierit de servicii, pentru că i-au fost extrem de utile în multe alte chestiuni, inclusiv în chestiunea justiției.

„Am văzut la televizor. Dumneavoastră le-ați dat pe post, dar cei care trebuiau să-mi dea informații erau acolo, deci nu mi le-au dat”, a răspuns Băsescu la RTV.