Incendiar. Procuror DNA, interceptat de SRI la cererea lui Kovesi

Incendiar. Procuror DNA, interceptat de SRI la cererea lui Kovesi

Kovesi a cerut ca interceptările în care era vizat un procuror să fie trimise și la SRI

Constatare incredibilă! Cercetările din multe dosare care priveau procurori DNA nu au fost terminate, unele din dosare fiind clasate, a constatat Inspecția Judiciară, scrie gazetadecluj.ro.

În raportul Inspecției Judiciare se arată că , informațiile obţinute de anchetatori după ce magistrații au fost interceptați, au fost trimise, și unor unități militare din cadrul SRI, care erau beneficiari secundari sau principali ai informațiilor.Inspecția Judiciară a mai constatat că au existat şi cazuri în care autorizaţiile de interceptare eliberate de judecători au fost direct puse în aplicare de o unitate militară din SRI. Acest lucru a fost posibil datorită protocolului din 2009, încheiat între Parchetul General şi SRI. Structura Centrală a DNA a deschis, în anul 2014, un dosar care viza cercetarea lui Aurel Mascaş,procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea de la acel moment.

Dosarul a fost trimis ulterior, în anul 2016, la serviciul teritorial Oradea. Aurel Mascas a fost interceptat în baza a patru mandate de supraveghere tehnică. Inspectorii judiciari au descoperit mai multe adrese ale structurii centrale a DNA , semnate de Laura Codruţa Kovesi, prin care aceasta cerea ca rezultatul mandatelor de supraveghere să fie trimis , săptămânal, către două unităţi militare din SRI, care erau beneficiari secundari. Motivul invocat de fosta șefă a DNA a fost „efectuarea în condiţii optime a urmării penale”. Inspectorii de la Inspecția Judiciară au mai descoperit un document, semnat tot de Laura Codruţa Kovesi, și adresat SRI, prin care cerea, în baza protocolului din 2009, sprijin tehnic şi analitic în dosarul în care era cercetat Aurel Mascaș.

Ne puteți urmări și pe Google News