Evenimentul Zilei > Actualitate > Băsescu a plâns în direct la TV. Ce „l-a uns pe suflet” pe fostul președinte?
Băsescu a plâns în direct la TV. Ce „l-a uns pe suflet” pe fostul președinte?

Băsescu a plâns în direct la TV. Ce „l-a uns pe suflet” pe fostul președinte?

Traian Băsescu a trecut printr-un episod emoționant chiar în direct la TV. Fostul președinte a vărsat câteva lacrimi de bucurie.

Traian Băsescu a plâns, marţi seară, la România Tv în momentul în care a auzit cântecul lui Fuego despre Basarabia. Fostul preşedinte al României a declarat că are de gând să depună din nou actele pentru cetăţenia moldovenească.

Traian Băsescu a fost impresionat până la lacrimi de cântecul lui Fuego despre Basarabia.

„M-a impresionat cantecul domnului Surugiu, cum de altfel mă impresionează ori de câte ori îl văd în spectacol. Acum, parcă, a fost totuşi în plus.

Basarabia e țara mea. Mi-a luat Dodon cetățenia, dar sper să mi-o redea Maia Sandu. Când ești acolo, în Basarabia, ești acasă”, a spus fostul preşedinte, conform România Reală.

Maia Sandu despre cetățenia lui Băsescu

Preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu i-a sugerat fostului preşedinte al României să depună din nou actele pentru obţinerea cetăţeniei moldoveneşti, asta după ce Igor Dodon i-a anulat-o.

„Din câte cunosc eu, este o decizie finală la CSM pe dosarul pe care l-a înaintat domnul Băsescu împotriva lui Igor Dodon. Acum, domnul Băsescu ar trebui să reia procedura şi să depună actele de la început, pentru ca să-i poată întoarce cetăţenia moldovenească”, a declarat Maia Sandu, relatează presa de peste Prut.

În iunie 2016, prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, Traian Băsescu şi soţia sa au devenit şi cetăţeni ai Republicii Moldova.

În 2017, Igor Dodon i-a retras cetăţenia moldovenească fostului preşedinte al României.

În 8 noiembrie 2018, fostul preşedinte Traian Băsescu a rămas oficial fără dubla cetăţenie, iar Curtea Supremă de Justiţie de la Chişinău îi respingea la acea dată recursul la decizia anterioară.

Băsescu a vorbit și despre măsurile luate de Guvern

Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că marea problemă pe care România o are la ora actuală este că măsurile luate de autorităţi până acum nu sunt suficiente pentru a combate pandemia de coronavirus.

„Marea problemă pe care o avem în mod real este că măsurile nu sunt suficiente ca sa stăvilească boala. Uitati-vă câți oameni ajung în spitale, deja în stare de terapie intensivă. Asta pentru că nu se testează. Din cauza asta ATI a ajuns la limităa”, a mai spus Traian Băsescu.