Evenimentul Zilei > Social > Barna critică situația de la Spitalul din Sibiu. „Lucrurile nu vor rămâne așa”
Barna critică situația de la Spitalul din Sibiu. „Lucrurile nu vor rămâne așa”

Barna critică situația de la Spitalul din Sibiu. „Lucrurile nu vor rămâne așa”

Dan Barna a mărturisit luini seara că nu își imagina că situația de la Spitalul Clinic Județean de Urgența Sibiu este atât de gravă. Vicepremierul a subliniat faptul ca lucrurile nu vor rămâne așa.

Dan Barna a mărturisit luni seara că nu își imagina că situația de la Spitalul Clinic Județean de Urgența Sibiu este atât de gravă. Vicepremierul a subliniat faptul ca lucrurile nu vor rămâne așa.

Conform spuselor lui Dan Barna, la Spitalul Județean din Sibiu se desfășoară trei anchete cu privire la tratamentul aplicat pacienților.

Ce a declarat Dan Barna

„Sunt trei anchete în curs în momentul acesta. Este ancheta Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este ancheta Corpului de control al ministrului Sănătăţii şi este, înţeleg, şi o anchetă a conducerii interne a spitalului. Ştiam că sunt probleme la acel spital. Am avut, de-a lungul timpului, mai multe luări de poziţie în diverse momente, dar nu mi-am imaginat niciun moment aceste grozăvii pe care le-am citit, că situaţia este atât de gravă. Ştiam că sunt probleme de management, de alocare a resurselor, de flux al pacienţilor, probleme de management disfuncţional al unui spital.

În niciun caz nu am crezut că putem să avem situaţii de Ev Mediu, pentru că dacă lucrurile prezentate acolo sunt reale şi cifrele de mortalitate, statisticile de mortalitate confirmă că există o problemă… Dincolo de povestea efectivă, cumva e bine că persoana care s-a hotărât a şi spus că e gata să dea declaraţii şi în faţa unor organe de anchetă, în faţa unor procurori, pentru că lucrul acesta nu poate să rămână aşa şi nu va rămâne aşa”, a afirmat Dan Barna.

Vicepremierul a spus că „este revoltat la nivel personal de situaţia aceasta”, subliniind că a discutat pe acest subiect cu ministrul Vlad Voiculescu.

„Şi aseară şi astăzi am continuat discuţiile cu Vlad Voiculescu. Vom ajunge la o concluzie şi vom lua nişte măsuri”, a adăugat Dan Barna.

De asemenea, acesta a menţionat că „astfel de situaţii arată că există un putregai de sistem mult mai profund decât ne place să credem”.