Evenimentul Zilei > Actualitate > UPDATE. Bărbatul suspect de răpire fost eliberat. Răsturnare de situație în cazul sechestrării fetei de 12 ani
UPDATE. Bărbatul suspect de răpire fost eliberat. Răsturnare de situație în cazul sechestrării fetei de 12 ani

UPDATE. Bărbatul suspect de răpire fost eliberat. Răsturnare de situație în cazul sechestrării fetei de 12 ani

Un bărbat suspect în cazul de răpire a unei adolescente de 12 ani, din București, a fost reținut de autorități și dus la audieri.

UPDATE: Bărbatul suspect reținut de poliție pentru audieri, în cazul de răpire a unei adolescente de 12 ani, fost pus în libertate. El a declarat în fața polițiștilor că nu a fost vorba de o răpire și că adolescenta avea cheie de la locuința sa. Fata ar fi acceptat să se mute cu el de bună voie.

 


Polițiștii au reținut un bărbat suspect în cazul de răpire a une fetițe de 12 ani și l-au dus la audieri. Adolescenta a fost sechestrată într-un apartament din Sectorul 4. Ea a fost ademenită să meargă la o întâlnire, răpitorul, prin intermediul unei rețele de socializare.

Luni, 1 februarie, polițiștii au primit un apel telefonic, din partea fetei, care anunța că a fost răpită și sechestrată. Ea a fost ademenită prin intermediul unei rețele de socializare. Un individ cu 30 de ani mai în vârstă, a invitat-o la o întâlnire. Când fata a ajuns la locul întâlnirii, individual a luat-o cu forța de pe stradă, a băgat-o într-o mașină și a dus-o într-un apartament.

Fata a reușit să sune la 112 și să anunțe că a fost răpită. Ea le-a spus polițiștilor că răpitorul a lăsat-o singură în casă. De asemenea, i-a ajutat să o găsească, indicându-le numerele de înmatriculare a două mașini aflate în parcarea din fața apartamentului.

Operațiune de salvare a fetiței

Echipajele de la mai multe secții au pornit în căutarea ei și au reușit să o localizeze într-un apartament din sectorul 4.

„Astăzi, prin apel 112 a fost sesizată dispariţia unei minore, reclamaţia fiind formulată de o rudă. Din datele transmise, cât şi dintr-un apel 112 ulterior, minora a fost depistată pe raza sectorului 4, la acest moment fiind in custodia poliţiştilor”, a anunţat Poliţia Capitalei.

Polițiștii au ajuns la adresă și au reușit să o elibereze pe fată. Ei au forțat un geam al apartamentului în care era captivă și au scos-o afară.

Bărbatul suspect de răpire a fost reținut

La câteva ore după operațiunea de salvare a fost capturat și suspectul, un bărbat de 42 de ani. Acesta a fost dus la audieri și este cercetat pentru sechestrare de persoane și corupere de minori.

La scurtă vreme după ce a fost salvată din apartament, fata a fost audiată de polițiști în prezența familiei.

Cu acest prilej, mama adolescentei a transmis un mesaj celorlalți părinți, îndemnâdu-i să-și supravegheze mai bine copiii.

„Vreau să fac apel pentru părinți, să aibă grijă de copii. Avem copil de 12 ani, am intrat în Facebook-ul lui, am văzut numai sex virtual, cu oameni peste 20 de ani, oameni de 30, 40. Sunt foarte mulți pedofili… Au trimis poze cu ***, deci aveți grijă de copii”, a declarat mama fetei.

Citește și:

O tânără a fost răpită și sechestrată în București! Oamenii legii, în alertă maximă