Evenimentul Zilei > Actualitate > Banul la ban trage! Ce sumă primește lunar de la stat cel mai bogat român
Banul la ban trage! Ce sumă primește lunar de la stat cel mai bogat român

Banul la ban trage! Ce sumă primește lunar de la stat cel mai bogat român

Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați români, astfel că subiectul pensiei de care beneficiaza miliardarul interesează multă lume, mai puțin pe el însuși. Ieșit la pensie cu grad de colonel, miliardarul beneficiază de o pensie însemnată, la care oamenii de rând pot doar visa.

Ion Țiriac a fost mereu discret în privința veniturilor sale, astfel că nu a declarat niciodată în mod public cât câștigă. Totuși, fostul tenismen ar fi dezvăluit suma pe care o încasează lunar într-un cerc de prieteni, astfel că acesta ar avea o pensie cuprinsă între 10.000 si 12.000 lei. Ce este și mai surprinzător este faptul că Ion Țiriac nu și-ar fi ridicat pensia din anul 1999, astfel că toată suma strânsă până acum se află într-un cont bancar. După ce a renunțat la tenis, Ion Țiriac a fost 20 de ani ofițer în Ministerul de Interne și a iesit la pensie cu gradul de colonel. Însă nu este de mirare faptul că nu vrea să-i folosească, ținând cont că are atâtea afaceri înfloritoare, astfel că banii nu-i lipsesc.

Ion Tiriac

Potrivit ediției române a revistei Forbes, în ultimii ani, averea lui Țiriac și-a continuat creșterea, deși insuficient pentru a rămâne cel mai bogat om de afaceri din țară. Dacă în 2016 averea sa era estimată la 5,4 miliarde de lei, la finalul lui 2019 fostul tenismen însuma avere totală de 5.8 miliarde de lei. În acest context, pare că Ion Țiriac își concentrează energia pe prima sa dragoste, tenisul, devenind în acest an

Care e economia?

După ce guvernul a anunțat că va majora pensiile cu 14% începând de la 1 septembrie, actualul președinte al Federației Române de Tenis a făcut o declarație surprinzătoare,  și anume că nu înțelege decizia celor aflați la guvernare. Miliardarul este de părere că măsura ar fi complet nejustificată și de aceea face o comparație cu ceea ce s-a întâmplat în Franța în urmă cu mai mulți ani, uitând însă că România nu este Franța și cu atât mai puțin veniturile alocate pensionarilor în cele două țări nu suportă termeni de comparație.

Fraților, cu tot respectul pentru pensionari, aud treaba asta cu pensiile de 20 de ani! Dacă s-au mărit pensiile de 20 de ani, înseamnă că oamenii ăștia sunt miliardari. De unde mărești pensiile? Despre ce vorbești dumneata? Matale spui că le mărești cu 14%. Spune-mi și mie: în 10 ani, de unde iei acești 14%?

Când a fost François Mitterrand (n.a – președinte socialist al Franței, în funcție între 1981 și 1995), el a adus vârsta de pensionare în Franța la 60 de ani. Când a venit Sarkozy președinte, a spus: «Ce au făcut socialiștii e în regulă, dar noi în 25 de ani suntem faliți! Nu avem cum să facem treaba asta». Și a dat-o înapoi la 65 sau la 67 de ani.

Și acum vin înapoi și spun: unde, cum? Care e economia? Nu sunt ministru de finanțe, nici grădina mea n-o manageriez ca lumea, dar toată lumea trebuie să se gândească la un viitor”, a declarat omul de afaceri pentru gsp.ro

Sursa: Impact.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: