Evenimentul Zilei > Monden > Ion Țiriac și-a luat o „jucărie” nouă. L-a costat doar 2 milioane de euro! Foto
Ion Țiriac și-a luat o „jucărie” nouă. L-a costat doar 2 milioane de euro! Foto

Ion Țiriac și-a luat o „jucărie” nouă. L-a costat doar 2 milioane de euro! Foto

Ion Țiriac, având deja o colecție impresionantă de automobile, a decis că este timpul să o îmbogățească adăugând un nou model de mașină.

Ion Țiriac, omul căruia averea i-a crescut considerabil în pandemie, și-a făcut cadou o mașină produsă în serie limitată, a cărei valoare se situează undeva în jurul a două milioane de euro.

Ţiriac Collection și-a completat galeria auto cu modelul Ferrari F176 Monza SP2, o maşină echipată cu cel mai puternic motor aspirat V12 fabricat vreodată de producătorul italian și care are ca preț de pornire 1,5-1,6 milioane de euro.

„Modelul SP2 este un model fabricat în serie limitată, cu părere de rău nu am putut să obţin şi modelul SP1. În opinia mea este printre ultimele maşini produse în acest fel. M-am îndrăgostit de Ferrari Monza SP2, este un model superb şi arată spectaculos”, a declarat Ion Ţiriac în cadrul evenimentului de lansare, scrie Agerpres.

Ferrari Monza SP1 şi Ferrari Monza SP2 reprezintă primele vehicule bazate pe un concept nou, cunoscut sub numele de „Icona”, realizate cu scopul de a crea legătura dintre cele mai reprezentative modele din istoria companiei Ferrari cu modelele actuale, rezultatul fiind un nou segment de maşini cu serie limitată, destinat clienţilor şi colecţionarilor.

Motorul de 6,5 litri dezvoltă 810 CP la 8500 rpm, cu 719 Nm la 7000 rpm cuplu. Maşina accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde şi de la 0 la 200 km/h în 7,9 secunde, cu o viteză maximă de 302 km/h.

La fel ca în realizarea maşinilor de curse, fibra de carbon a fost folosită în construcţia lui Monza SP2 pentru a face vehiculul foarte uşor, agil şi pentru a spori accentele vizuale sportive şi agresive specifice acestui model.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: