Evenimentul Zilei > Actualitate > Provocare istorică! Țiriac, dispus să dea 30 de milioane de euro „mâine dimineaţă”: Eu sunt extraordinar de inteligent când sunt prost
Provocare istorică! Țiriac, dispus să dea 30 de milioane de euro „mâine dimineaţă”: Eu sunt extraordinar de inteligent când sunt prost

Provocare istorică! Țiriac, dispus să dea 30 de milioane de euro „mâine dimineaţă”: Eu sunt extraordinar de inteligent când sunt prost

Ion Ţiriac  este gata să facă o înţelegere cu Guvernul şi să ofere 30 de milioane de euro „mâine dimineaţă”, dar nu oricum.

Omul de afaceri Ion Țiriac a declarat că este gata să dea 30 de milioane de euro pentru o nouă Sală Polivalentă în București și un nou stadion Dinamo. Dar nu oricum, ci cu o condiție:  Guvernul României să pună tot atât și construcția să se facă după planurile alese de el.

Aşadar, Ion Țiriac doreşte ca Guvernul României să pună tot 30 de milioane de euro și construcția să se facă după ideile sale afirmând că va copia planurile unei săli din SUA.

„Spune-i dumneata Guvernului dumitale că mâine dimineață eu le pun 30 de milioane de euro pe masă și cinci hectare atât pentru un stadion Dinamo modernizat, cât și pentru o sală modernizată. Să vină ei cu 30 de milioane de euro, nu mai mult! Cu 60 de milioane, fac o sală polivalentă de 18-20.000 de locuri, dar o fac exact cum vreau eu! Eu sunt extraordinar de inteligent când sunt prost. Când sunt prost, nu fac altceva decât să mă duc în Statele Unite, unde sunt vreo 500 de săli, și aleg: «Nu, nu, nu, nu, p-asta o vreau!». Nu există o capitală europeană care să n-aibă un lăcaș polivalent pentru expoziții, pentru sport. Dar cu cine să vorbești, că n-ai cu cine vorbi!”, a declarat omul de afaceri pentru GSP.

Astfel, s-a aprobat proiectul prin care se va construi de la zero noua Sală Polivalentă. Aceasta va fi ultramodernă, multifuncțională, va avea 20.000 de locuri și va costa, în total, 138 de milioane de euro!

Reamintim că Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului, afirma în 2019 că în București ar urma să fie construită o sală polivalentă ultramodernă:

”Vom avea în sfârșit o Sala Polivalentă, o sala multifuncțională în București, după epopeea pe care a trăit-o acest proiect. După cum știți a fost o licitație acum câțiva ani, care a avut nenumărate contestații și în final a trebuit să o luăm de la capăt, deoarece acel contract a fost anulat.

Avem astăzi de dezbătut indicatorii tehnico economici rezultați din studiul de fezabilitate realizat de Compania Durabilă a Municipiului București pentru realizarea unei săli multifuncționale cu o capacitate de 20.000 de locuri, pe o suprafață desfășurată de 60.000 de mp, care va fi dotată și cu o parcare subterană 380 de locuri. În afară de sala în sine vor fi și 5 terenuri de sport”, a declarat Gabriela Firea.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: