Evenimentul Zilei > Actualitate > Banda de TÂLHARI care ATACĂ BĂTRÂNI. Cinci SPARGERI în patru zile. Semnal de ALARMĂ al Poliției Române: Feriți-vă de HOȚI!
Banda de TÂLHARI care ATACĂ BĂTRÂNI. Cinci SPARGERI în patru zile. Semnal de ALARMĂ al Poliției Române: Feriți-vă de HOȚI!

Banda de TÂLHARI care ATACĂ BĂTRÂNI. Cinci SPARGERI în patru zile. Semnal de ALARMĂ al Poliției Române: Feriți-vă de HOȚI!

Membri unei bande de tâlhari care au jefuit bătrâni, în propriile case, au fost prinși de polițiști. Hoții au dat spargeri la persoane în vârstă din cinci localități. Poliția Română a transmis recomandări populației.

Trei tineri au fost prinși de polițiștii din județul Neamț, la scurt timp după ce au tâlhărit doi bătrâni, de 80 de ani, din comuna Girov, în noaptea de luni spre marți.

În aproximativ 20 de minute de la primirea sesizării prin 112, polițiștii i-au depistat pe hoții care au pătruns prin efracție în locuința persoanelor vârstnice. Folosind violența, infractorii au determinat victimele să le dea 2.800 de lei, transmite Poliția Română.

Imediat după anunțarea evenimentului, polițiștii au constituit filtre pe raza județului Neamț, reușind oprirea în trafic a unui autoturism în care se aflau cei trei bărbați. Aceștia au încercat să se fugă, dar au fost prinși, imediat, încătușați și conduși la sediul Poliției municipiului Piatra Neamț.

În urma verificărilor, s-a reușit recuperarea integrală a prejudiciului, suma de bani sustrasă fiind descoperită asupra acestora.

De asemenea, după controlul efectuat asupra autoturismului cu care s-au deplasat cei trei, în torpedou au fost găsite bijuterii din aur și, sub podul pedalier, 5.000 de lei.

Din cercetările efectuate de polițiștii din Neamț a reieșit că cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 22 și 36 de ani, sunt bănuiți de comiterea altor patru infracțiuni de tâlhărie calificată, pe raza comunelor Dulcești, Bârgăuani, Pângărați și Poiana Teiului, în perioada 24-27 ianuarie 2019.

Victimele au fost persoane vârstnice, având în jur de 80 de ani.

Polițiștii continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu cei trei bărbați în stare de reținere, urmând a fi prezentați Judecătoriei Piatra Neamț, cu propunere de arestare preventivă,  pentru tâlhărie calificată.

În activitățile de căutare și prindere a celor în cauză au fost angrenați și jandarmi.

Tâlhării mai puține

Potrivit datelor existente la nivelul Poliției Române, sesizările referitoare la tâlhării comise în locuințe au scăzut cu 16% în anul 2018, comparativ cu anul precedent.

De asemenea, numărul cauzelor soluționate (tâlhării în locuințe) a înregistrat o creștere de 12% în 2018, comparativ cu 2017.

Recomandări pentru cetățeni de la Poliția Română:

• Asiguraţi-vă zona de acces în curte şi în locuinţă cu sisteme de închidere solide și iluminat corespunzător;

• Atunci când persoane necunoscute vin la ușa dumneavoastră sub diverse pretexte (vând bunuri la preţuri mici, prestează servicii, cer anumite lucruri), NU le permiteţi accesul şi evitaţi să acceptaţi orice fel de propunere din partea acestora! Cu cât propunerea este mai avantajoasă, cu atât trebuie să vă dea mai mult de bănuit!

• Dacă locuiți singur/ă, rugaţi o rudă sau un vecin de încredere să vă viziteze cât mai des şi să aibă sub supraveghere locuinţa dumneavoastră; pentru mai multă siguranţă, puteţi face acelaşi lucru pentru rudele/vecinii dumneavoastră.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: