Bancnota veche ce costă o avere. E dorită de mulți colecționari

Bancnota veche ce costă o avere. E dorită de mulți colecționari Sursa foto Dreamstime

O bancnotă veche a ajuns să fie scoasă la vânzare pe o sumă mare de bani. Românii care o mai dețin pe acasă vor avea de câștigat, dacă găsesc un colecționar dispus să o cumpere.

Bancnota de 100 de lei de pe vremea lui Ceaușescu a ajuns să valoreze o avere. În ultimii ani, a existat o creștere semnificativă a interesului colecționarilor și pasionaților de obiecte vechi și rare, iar românii care avea prin casă bancnote vechi au profitat de ocazie.

Un exemplu este celebra bancnotă de 100 de lei din anul 1966, care a fost recent scoasă la vânzare de către un bărbat din Oradea, la un preț mare. Bancnota cu chipul lui Bălcescu, din anul 1966, poate fi cumpărată la prețul de 1.000 de lei. „Bancnotă 100 de lei din anul 1966, în stare foarte bună, predare doar în Oradea, nu trimit prin poștă”, se arată în anunțul respectiv.

Bancnotă din 2021, vândută cu aproape 7.000 de lei

Și o bancnotă în ediție limitată, apărută acum doi ani, cu portretul Ecaterinei Teodoriu pe hârtia de 20 de lei, a atras atenția comunității. Proprietarul acesteia a anunțat că prețul este negociabil. „Vând bancnote de 20 lei în stare foarte, foarte bună. 6.800 de lei. Prețul este negociabil. Rog seriozitate.”, sună anunțul românului de pe OLX.

Ne puteți urmări și pe Google News
Bancnota de 100 de lei de pe vremea lui Ceaușescu a ajuns să valoreze o avere

Bancnota de 100 de lei, scoasă la vânzare pe o sumă uriașă. Sursa: OLX

Și moneda de 20 de lei din anii ’90 a ajuns să coste o avere. Ea are o vechime de 21 de ani, cântărind 5 grame și având un diametru de 24 mm. Pe fața monedei, se poate observa valoarea nominală de 20 de lei, iar pe spate este reprezentat cel mai renumit voievod al Moldovei, Ștefan cel Mare.

La ce preț se vinde o bancnotă veche

„Vând moneda de 20 de lei moneda a fost emisă în anul 1992, moneda are o greutate de 5 grame confecționată din otel placat cu alamă. Aceasta are un diametru de 24 mm si o grosime de 1.60 mm. Pe fața principală se observă deasupra valorii monedei un șir de 15 perle, iar sub data emiterii se observă o împletitură.

Pe fața secundară se observă chipul lui Ștefan cel Mare care este înconjurat în stânga și dreapta de 7 perle, suma acestora fiind 14. Aceste detalii oferă valoarea monedei.”, a scris internautul pe site-ul OLX, potrivit ziarulunirea.ro.