Conform programei publicat de Ministerul Educaţiei, în perioada 24 și 27 august se desfășoară probele orale  care vor începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Pe data de 28 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. În intervalul 29-30 august, vor fi evaluate competenţele digitale. Examenul se încheie pe data de 31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, scrie MEDIAFAX

 

Rezultatule pe care fiecare candidat le aobține la proba competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă nu vor fi exprimate prin note sau prin calificative de tipul admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu.

 

În cazul în care candidatul refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, se consideră că proba nu a fost susținută.

 

Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00 – 20:00. Contestațiile vor fi soluționate în perioada 2-5 septembrie, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

 

Peste 45.000  de elevi s-au înscris la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat, 28.488 de candidaţi fiind din promoţia 2017-2018, iar 16.564 de candidaţi provin din seriile anterioare.