Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie aviatică. Avionul s-a prăbușit. Cel puțin șase persoane și-au pierdut viața
Tragedie aviatică. Avionul s-a prăbușit. Cel puțin șase persoane și-au pierdut viața

Tragedie aviatică. Avionul s-a prăbușit. Cel puțin șase persoane și-au pierdut viața

Șase persoane au murit duminică după ce un avion s-a prăbușit în estul Mexicului, informează luni dpa.

Duminică, șase persoane au murit după ce un avion s-a prăbușit în estul Mexicului, informează luni dpa.

Potrivit informaţiilor furnizate de ministerul mexican al apărării, aeronava Learjet 45 s-a prăbuşit în timpul decolării de pe aeroportul El Lencero din municipalitatea Emiliano Zapata, în statul Veracruz.

Până acum nu se știe care a fost cauza exactă a incidentului.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a adresat pe Twitter următorul mesaj familiilor victimelor: „Condoleanţele mele rudelor celor şase ofiţeri şi soldaţi care şi-au pierdut viaţa în accidentul de avion din Veracruz. Îi îmbrăţişez pe toţi cu dragoste”.

Un avion s-a prăbușit în estul Mexicului. Incident similar în Brazilia

În urmă cu o lună patru jucători ai clubului brazilian Palmas Futbol y Regatas au murit într-un accident aviatic. Aeronava în care se aflau membrii acestei grupări, dar și președintele s-a prăbușit la scurt timp după decolare. Plecare avusese loc de pe aeroportul din Porto Nacional.

Avionul cu pricina era un charter și fusese închiriat să-i transporte pe cei patru fotbaliști și pe președinte.

Avionul a explodat într-o zonă împădurită numită Luzimangues. La doar câțiva metri de capătul pistei Aeroclub Asociacion Tocantinense de Aviacion (ATA) din Porto Nacional.

„Regretăm să vă anunțăm că nu există niciun supraviețuitor. În acest moment de durere și tristețe, toți cei de la club se roagă pentru rudele celor dispăruți, cărora este gata să le ofere suportul necesar”. A fost anunțul făcut de cei de la Palmas.

Lucas Praxedes, Guilherme Noe, Ranule și Marcos Molinari este numele fotbaliștilor care au decedat în urma acestui tragic incident. Pe conducătorul clubului îl chema Lucas Meira.

CITEȘTE ȘI Avertisment crunt după incidentul de la Marius Nasta. Spitalele, bombe cu ceas

CITEȘTE ȘI  Clauza ciudată ce îi va fi impusă lui Kanye West după divorțul de Kim Kardashian. Avocații fac ultimele calcule

Sursa: Agerpres