Evenimentul Zilei > Actualitate > Suspans pe Heathrow. Un avion spre București a fost oprit înainte de decolare. Fetiță româncă de 4 ani, răpită
Suspans pe Heathrow. Un avion spre București a fost oprit înainte de decolare. Fetiță româncă de 4 ani, răpită

Suspans pe Heathrow. Un avion spre București a fost oprit înainte de decolare. Fetiță româncă de 4 ani, răpită

Un avion plin cu români, care se pregătea de decolare de pe aeroportul londonez Heathrow, a fost blocat în ultimul moment de poliție. Aceasta fusese informată că o fetiță româncă de 4 ani urmează să fie răpită.

Heathrow: avion spre București blocat! Un avion plin cu români, care se pregătea de decolare de pe aeroportul din Londra – Heathrow, a fost blocat în ultimul moment de poliție. Poliția londoneză a primit o sesizare cu privire la o tentativă de răpire a unui minor, relatează știridiaspora.

Mama fetiței raportase răpirea acesteia joi de către un bărbat

Avionul se pregătea de decolare de pe aeroportul din Londra, Heathrow. Agenții de poliție au scos din aeronavă o fetiță româncă de 4 ani. La fața locului au arestat un bărbat de 32 de ani care o însoțea. Mama copilului raportase poliției că minora fusese luată de la ea joi.

„Când a venit plângerea, găsirea lor a fost o cursă contracronometru”, a declarat sergentul Ruth Walker de la poliția din Nottinghamshire. Acesta a explicat că anchetatorii au folosit toate tehnicile pentru a detecta informațiile despre bărbat și fetiță. S-au folosit camere plasate pe drumuri, apte să recunoască numerele de înmatriculare ale mașinii.

În acest fel, agenții au reușit să localizeze mașina bărbatului în Nottinghamshire și să-i urmărească traseul video către Heathrow. La aeroport s-a descoperit că tânărul de 32 de ani se afla deja la bordul cursei de la ora 6:00 cu destinația București.

O acțiune spectaculoasă și cu adrenalină, ca în filmele polițiste

Bărbatul, ale cărui detalii personale și gradul de rudenie cu copilul nu au fost dezvăluite, a fost audiat și eliberat pe cauțiune. Fetița, care era cunoscută bărbatului, a fost înapoiată mamei sale în siguranță, anunță independent.co.uk.

Potrivit BBC, apelul telefonic al mamei a avut loc joi la ora 16.57. Sergentul Ruth Walker a declarat că a fost „un caz foarte complex și extrem de provocator”. Aceasta a mulțumit Poliției Metropolitane pentru asistență. „Avionul era gata de decolare, însă am putut ajunge exact la timp ca să oprim cursa. A revenit la terminal, iar bărbatul a fost arestat. Dacă nu ar fi existat răspunsul sincronizat al mai multor agenții de intervenție, poate că rezultatul ar fi fost altul”, a explicat aceasta.

Sursă foto: Heathrow.com