Evenimentul ZileiActualitateToți românii care merg în Anglia trebuie să se supună acestei reguli

Toți românii care merg în Anglia trebuie să se supună acestei reguli

Toți românii care merg în Anglia trebuie să se supună acestei reguli
Oficialii de la Londra au luat o serie de măsuri pentru a împiedica intrarea în țară a noilor tulpini de coronavirus.

Guvernul britanic a anunţat că toţi călătorii care sosesc în Anglia, inclusiv cei care locuiesc acolo, vor trebui, începând de săptămâna viitoare, să prezinte un teste COVID negativ efectuat în termen de 72 de ore înaintea deplasării. Chiar dacă au un rezultat negativ la test, persoanele din ţările cu risc ridicat vizate de măsurile de carantină vor trebui să continue să se auto-izoleze timp de zece zile, a precizat executivul de la Londra în cadrul unui comunicat.

Această măsură are ca scop protejarea ţării „împotriva noilor tulpini de coronavirus precum cele observate în Danemarca şi Africa de Sud”. Alături de carantină, „testarea înaintea plecării va oferi o linie de apărare suplimentară, ajutându-ne să controlăm virusul pe măsură ce vom administra vaccinul în mod susţinut în următoarele câteva săptămâni”, a afirmat ministrul transporturilor Grant Shapps.

Izolarea rămâne principala strategie

Confruntată cu un focar de infectări atribuit unei mutații a virusului, Marea Britanie este ţara europeană care a înregistrat cel mai mare număr al deceselor provocate de COVID-19. Peste 78.500 de decese s-au produs în termen de 28 de zile de la un test pozitiv. Strategia guvernului britanic de combatere a epidemiei se bazează în principal pe izolare, care a început oficial miercuri în Anglia, precum şi pe administrarea accelerată a celor două vaccinuri autorizate, Pfizer/BioNTech şi Oxford / AstraZeneca.

Amenzi consistente, de 500 de lire sterline

Persoanele care sosesc cu trenul, feribotul sau avionul vor trebui să aibă un test negativ înainte de îmbarcare şi pot fi supuşi controlului la sosire. În cazul nerespectării acestor reglementări, există riscul unei amenzi imediate de 500 de lire sterline (553 euro). Sunt prevăzute şi excepţii, în special pentru transportatorii rutieri şi copiii cu vârsta sub 11 ani.

La sfârşitul lunii decembrie, autorităţile britanice au restricţionat sosirile din Africa de Sud, unde a fost identificată o nouă variantă a coronavirusului. De la jumătatea lunii decembrie, carantina cu durata de zece zile poate fi scurtată la cinci zile în cazul unui rezultat negativ la cel puţin cinci zile de la sosire, măsură destinată redresării industriei transporturilor.

sursa: Agerpres


Accesează: