Avertisment crunt după incidentul de la Marius Nasta. Spitalele, bombe cu ceas

Avertisment crunt după incidentul de la Marius Nasta. Spitalele, bombe cu ceas

Incendiul de la Marius Nasta readuce în discuție subiecte sensibile, apărute după dezastrele petrecute la Piatra Neamț și la Matei Balș.

Incendiul izbucnit duminică seara, la Spitalul Marius Nasta, ridică aceleași semne de întrebare. Apărute și după dezastrele de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, și după cel de la Matei Balș. Aparatura este suprasolicitată, fapt ce pune în pericol orice unitate medicală. Medic la secția ATI a Spitalului Floreasca, Radu Țincu a vorbit despre o situație care poate exploda în orice moment.

„Deja trebuie să privim cu mare îngrijorare astfel de evenimente. Problema este că aparatele medicale nu pot funcționa la foc continuu. Ministerul Sănătății trebuie să gândească o relocare a acestor aparate medicale. Să aducă aparate nefolosite, iar pe cele folosite să le trimită la firme de mentenanță. Ele au fost suprasolicitate. Pentru că situația creată de pandemie a impus acest lucru. Acest incendiu a apărut în unitatea exterioară.

Incendiul de la Marius Nasta, un nou avertisment

Este vorba despre una nouă, nu putem discuta despre infrastructura veche în acest caz. Va trebui să regândim strategia sanitară. Astfel de evenimente se vor repeta”. A declarat medicul Radu Țincu de la Spitalul Floreasca, la Antena 3.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aparatura a mers tot timpul, zi și noapte, pentru că pacienții au avut nevoie să fie intubați. Iar asta poate crea mari probleme, a mai explicat Radu Țincu.

„Acum am avut noroc, dar va trebui să găsim vulnerabilitățile”

„La ATI au funcționat permanent aparatele. 24 de ore din 24. Nu putem să mergem cu ele tot timpul. Ele au nevoie de servicii de mentenanță. Aparatele nu puteau fi întrerupte pentru că erau pacienți care așteptau. În acest caz, al incendiului de la Marius Nasta, nu este un eveniment îngrijorător pentru că nu au fost victime.

Acum am aut noroc, dar va trebui să găsim vulnerabilitățile din sistem. Producătorul nu-și asumă responsabilitatea, dacă aparatele funcționează fără mentenanță. Ele trebuie verificate periodic, conform manualului de instrucțiuni”. A mai precizat Radu Țincu.