Evenimentul Zilei > Social > Niciun AVION nu mai decolează! PLOAIA ÎNGHEȚATĂ întrerupe activitatea pe Aeroportul Otopeni. News Alert
Niciun AVION nu mai decolează! PLOAIA ÎNGHEȚATĂ întrerupe activitatea pe Aeroportul Otopeni. News Alert

Niciun AVION nu mai decolează! PLOAIA ÎNGHEȚATĂ întrerupe activitatea pe Aeroportul Otopeni. News Alert

Condițiile meteo nefavorabile pun probleme mari circulației aeriene, duminică. Din cauza precipitațiilor, nicio aeronavă nu a primit avizul pozitiv pentru a decola de pe Aeroportul Otopeni din Capitală.

Decizia de întrerupere a decolărilor pe Aeroportul Otopeni a fost comunicată de reprezentanții Companiei Naționale de Aeroporturi București.

 

„În prezent, nu se decolează. S-a dat cu material degivrant, suprafaţa de mişcare a aeroportului şi căile de acces sunt funcţionale. Nu se ştie cât va dura această situaţie”, au transmis aceștia, potrivit Spy News.

„Freezing rain aplică un strat de glazură pe suprafața avioanelor. În cazul aceste ploi care îngheață, timpul între momentul aplicării lichidului degivrant și momentul în care pe suprafața avionului se formeaza pelicula de gheață este foarte mic.

Mai mult de 10 aeronave nu au decolat.(…) Peste 1.000 de pasageri sunt afectați. Pista este în bune condiții, se poate ateriza în siguranță”, a adăugat purtătorul de cuvând al aeroportului Otopeni, Valentin Iordache, relatează Digi 24.

Reprezentantul se referă la  un fenomen meteo foarte periculos pentru avioane. „Freezing rain” sau ploaia înghețată denumește modul în care precipitațiile lichide devin solide instantaneu la întâlnirea unei suprafețe reci.