Evenimentul ZileiVremeaAvertizare meteo. România lovită de viscol. Vrema își face de cap în zilele următoare

Avertizare meteo. România lovită de viscol. Vrema își face de cap în zilele următoare

Avertizare meteo. România lovită de viscol. Vrema își face de cap în zilele următoare
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a lansat joi dimineața o avertizare meteo de lapoviţă, ninsori şi vânt puternic în următoarele 48 de ore, în toată ţara, valabilă în intervalul 2 decembrie, ora 20.00 - 4 decembrie, ora 10.00.

Dacă în ultimele zile s-a mai  încălzit, în weekend lucrurile se schimbă radical. Conform ANM, se vor semnala intensificări temporare ale vântului și zăpadă spulberată în zona montană înaltă, precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

„În intervalul menționat vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1700 m, unde vitezele vor depăși temporar 60…70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăși 90…100 km/h spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice, iar vineri (3 decembrie) local și temporar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Pe parcursul zilei de vineri, 3 decembrie, aria precipitațiilor se va extinde, iar la munte treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă.

Precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare se vor semnala în vest, centru și nord, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (3/4 decembrie) și în est și sud.

Cantitățile de apă vor depăși izolat 10…15 l/mp îndeosebi în zonele de munte”, se arată în avertizarea meteo emisă de ANM.

Vremea în Capitală

În București, vineri, o să fie neobișnuit de cald pentru început de decembrie. Atmosfera se menține însorită și temperatura urcă până la 14 grade. Mâine-noapte se intensifică vântul, se înnorează și o să plouă, iar spre dimineață s-ar putea să apară un pic de lapoviță.

Sâmbătă se răcește simțitor. O să avem o zi mohorâtă, cu vânt activ și cel mult 5…6 grade în termometre.

Duminică mai sunt ceva înnorări dimineața. E posibil să apară și puțină ceață; apoi se arată soarele și se încălzește ușor. Maxima ajunge pe la 7 grade, iar în noaptea următoare vor fi în jur de 4 grade.

La munte de vineri, temperaturile încep scadă, În prima parte a zilei va cădea lapoviță. Apoi o să ningă, mai ales în Carpații Orientali și în Meridionali, iar în zona montană înalta o să fie viscol.

Sâmbătă, se răcește destul de tare. se înnoreaza și apar precipitații în majoritatea masivelor. Vorbim despre lapoviță, dar și ninsoare la altitudini mari.


Accesează: