Evenimentul ZileiEVZ SpecialOmenirea, în mare pericol! Avertismentul serviciilor de informații din SUA despre pandemie

Omenirea, în mare pericol! Avertismentul serviciilor de informații din SUA despre pandemie

Omenirea, în mare pericol! Avertismentul serviciilor de informații din SUA despre pandemie
Un raport întocmit de comunitatea serviciilor de informații din America arată concluzii îngrijorătoare în privința viitorului. Pandemia va provoca efecte profunde.

Pandemia de coronavirus riscă să se răsfrângă profund asupra omenirii, pe termen foarte lung. Este un avertisment ce a fost lansat de comunitatea serviciilor de informații din Statele Unite ale Americii (SUA). Într-un raport prezentat de CNN, se precizează că există riscul creării unor fracturi în societate. Va crește instabilitatea, iar relațiile economice și politice vor lua alte forme.

„Criza economică provocată de pandemie va crea sau agrava instabilitatea în mai multe țări, pe măsură ce oamenii devin tot mai disperați în fața unor presiuni interconectate, de la recesiune economică la pierderea locurilor de muncă și întreruperea lanțurilor de aprovizionare”, se afirmă în raportul respectiv.

Rusia și China încearcă să profite de pandemie, spun serviciile de informații din SUA

Problemele create de o economie instabilă sunt multiple. Apar conflicte interne, crește migrația, iar unele guverne vor fi spulberate de nemulțumirea populară, au avertizat specialiștii care au întocmit raportul. Concluziile acestui act au fost făcute publice marți. Prezentarea este făcută în fiecare an, dar în anul 2020 a fost amânată din cauza problemelor ce au existat între fostul președinte Donald Trump și Congresul din SUA.

În raport se mai vorbește și despre operațiunile secrete de influență venite dinspre China și Rusia, dar și despre proiectul Iranului de-a dezvolta programul nuclear. Cei de la comunitatea serviciilor de informații din SUA spun că atât China cât și Rusia încearcă să profite de pandemia de coronavirus pentru a-și extinde influența geopolitică. Una dintre căi este legată de vaccin. Iar China speculează nevoia de asistență medicală pentru a-și exporta instrumentele și tehnologiile de supraveghere.

Virusul rămâne o mare problemă, chiar dacă au apărut vaccinurile

Chiar dacă au apărut vaccinuri ce sunt administrate populației, în lupta cu pandemia, problema este departe de-a fi rezolvată. „Virusul va rămâne o amenințare pentru populațiile din întreaga lume până când vaccinurile și tratamentele vor fi distribuite pe scară largă”, se mai precizează în raport.

Mari îngrijorări sunt trezite și cel de-al treilea val al pandemiei, aflat în plină desfășurare. „Poate avea un impact economic și mai mare, deoarece companiile aflate în dificultate în sectoare puternic afectate, cum ar fi turismul și restaurantele, se prăbușesc, iar guvernele se confruntă cu presiuni bugetare și mai mari”.


Accesează: