Evenimentul Zilei > Economie > Averea lui Jeff Bezos crește ca în basme: a făcut 13 miliarde de dolari într-o singură zi
Averea lui Jeff Bezos crește ca în basme: a făcut 13 miliarde de dolari într-o singură zi

Averea lui Jeff Bezos crește ca în basme: a făcut 13 miliarde de dolari într-o singură zi

Jeff Bezos, desemnat oficial cea mai bogată persoană din lume, doboară recorduri inimaginabile pentru majoritatea muritorilor de rând și pare să fi descoperit duhul prosperității din lampa lui Aladin.

Averea fondatorului Amazon a crescut, luni, cu 13 miliarde de dolari, acesta fiind cel mai mare salt pentru o persoană, într-o singură zi, de la crearea indicelui Bloomberg Billionaires.

Acțiunile Amazon.com Inc. au crescut cu 7,9%, cea mai mare valoare din decembrie 2018, pe fondul optimismului în creștere în ceea ce privește tendințele comerțului online, majorarea de la începutul anului fiind de 73%.

În ciuda celei mai grave frânări a economiei SUA de la Marea Depresiune încoace, americanul în vârstă de 56 de ani și-a văzut averea crescînd cu 74 de miliarde de dolari în 2020, până la 189,3 miliarde de dolari, Averea sa este în prezent mai mare decât capitalizarea de piață a unor gigați cum sunt Exxon Mobil, Nike și McDonald’s.

Toată lumea pierde averi, doar Jeff Bezos se îmbogăţeşte. Ce manevră a făcut miliardarul

Fondatorul Amazon nu este însă singurul miliardar căruia pandemia i-a îmbogățit conturile. Ceva mai modest, Mark Zuckerberg, directorul executiv al Facebook, a adăugat aproape 15 miliarde de dolari la averea sa în acest an, chiar dacă firma sa se confruntă cu un boicot al companiilor privind publicitatea pe rețeaua de socializare.

Elon Musk de la Tesla și Eric Yuan de la Zoom și-au văzut averile crescând cu peste 2 miliarde de dolari între martie și iunie, conform Business Insider. Mackenzie Bezos, fosta soție a lui Bezos, a câștigat luni 4,6 miliarde de dolari și este acum a 13-a cea mai bogată persoană din lume.

În acest an de criză mondială, Bezos s-a angajat public să cheltuiască 10 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice în februarie, și a promis 100 de milioane de dolari băncilor alimentare în aprilie. Ca fondator și CEO al Amazon, este prima persoană din istoria modernă care a acumulat o avere de peste 100 de miliarde de dolari.

 

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: