Evenimentul Zilei > Actualitate > Avere de Bitcoin, confiscată în Germania. Degeaba! Nimeni n-are parola…
Avere de Bitcoin, confiscată în Germania. Degeaba! Nimeni n-are parola…

Avere de Bitcoin, confiscată în Germania. Degeaba! Nimeni n-are parola…

Procurorii din Germania au pus mâna pe o avere de Bitcoin ce valorează peste 50 milioane de euro, dar n-o pot accesa pentru că n-au parola.

O avere de 50 de milioane de euro, stocată în moneda virtuală Bitcoin, a fost confiscată în Germania.

Procurorii germani au confiscat peste 50 de milioane de euro, dar în Bitcoin. Marea captură a fost confiscată de la un tânăr ce obținuse averea în mod fraudulos.

Există o singură problemă. Oamenii legii nu pot accesa milioanele de euro pentru că inculpatul nu vrea să le spună parola.

Bărbatul a fost condamnat la închisoare, iar de atunci și-a ispășit pedeapsa. El a păstrat tăcerea de-a lungul timpului, chiar poliția a mai încercat să-l tragă de limbă.

Procurorii germani au încercat de mai multe ori să spargă codul de acces dar nu au reușit. Așadar, averea de 1700 de Bitcoin rămâne „închisă”.

„Nu vom avea acces prea curând la acești bani”, a declarat un procuror din orașul Kempten.

Avere de Bitcoin neutilizabilă. „Nu ne dă parola”

„L-am întrebat, dar nu a vrut să ne spună”, a mai declarat și procuror Sebastian Murer.

„Poate nici el nu mai știe parola”, a mai adăugat acesta.

Averea de Bitcoin este stocată pe un dispozitiv denumit „portofel digital”. Acesta este protejat printr-o parola criptată. Parola este folosită pentru a putea debloca dispozitivul și a avea acces la Bitcoin.

Se folosesc dispozitive dotate cu astfel de parole tocmai pentru că valoarea lucrurilor stocate pe ele este foarte mare.

Dacă parola este pierdută, nici măcar deținătorul dispozitivului nu-i mai poate accesa conținutul. Cu alte cuvinte, nimeni nu mai poate deschide „portofelul”.

Bărbatul a fost condamnat la închisoare pentru mai mult de doi ani pentru fapta sa. El instalase programe pe alte calculatoare pentru a se folosi de resursele lor. Așa a reușit să „mineze” (n.r. să producă) Bitcoin.

Când a fost închis, portofelul său de Bitcoin valora doar o fracțiune din cât valorează astăzi. Prețul unui Bitcoin a explodat pe parcursul ultimului an. Moneda virtuală a atins un preț record de 42.000 de dolari în luna ianuarie.

Chiar vineri, 1 bitcoin putea fi cumpărat cu suma de 37,577 de dolari. Aceste sume au fost afișate pe site-ul de profil Coindesk.

Procurorii s-au asigurat că nici bărbatul nu va putea accesa portofelul, scrie Reuters.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: