Evenimentul Zilei > Economie > Autostrada „demolată” se redeschide azi circulaţiei
Autostrada „demolată” se redeschide azi circulaţiei

Autostrada „demolată” se redeschide azi circulaţiei

Circulaţia pe autostrada Orăştie-Sibiu se deschide luni la ora 14,00, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Comisia de Inspecţie Tehnică, împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere, au inspectat lucrările executate pe sectorul cuprins între km 60+500 – km 60+600. De asemenea au fost vizitate şi analizate şi celelalte puncte remediate de pe lotul III. Comisia a constatat că sunt îndeplinite condiţiile necesare deschiderii traficului rutier în deplină siguranţă”, se menţionează în comunicat. 

Pe de altă parte, instituţia susţine că, având în vedere problemele identificate în execuţia acestui lot de către antreprenorul cu care a fost reziliat contractul, s-a decis expertizarea întregului lot III, Orăştie – Sibiu. „În prezent procedura de achiziţie a expertizei este în desfăşurare”, se mai arată în comunicat. 

Directorul general al companiei de drumuri, Cătălin Homor, a declarat că finalizarea cu succes a acestui proiect, în regie proprie, arată că instituţia trebuie să continue să îşi pregătească proiectele, să îşi stabilească foarte clar procedurile şi să îşi asume deciziile pe astfel de lucrări. 

În opinia sa, acest mod de implementare a proiectelor dă posibilitatea dezvoltării infrastructurii rutiere şi este un mod de a sancţiona eventualii constructori neserioşi.

Circulaţia pe A1 Orăştie – Sibiu, între Sălişte şi Cunţa, a fost oprită la începutul lunii septembrie 2015, la numai 10 luni de la inaugurare, după ce s-au constatat fisuri adânci în asfalt. Acest lot, de aproximativ 22 de kilometri, face acum obiectul unei anchete penale, fiindcă a fost pusă în pericol siguranţa traficului rutier.

Proiectul Autostrăzii Orăştie – Sibiu, ca parte a Reţelei de Transport Trans-Europene (TEN-T CORE), prevede construirea a 82,07 kilometri de autostradă, pentru care s-a aprobat finanţare europeană de 510 milioane de euro. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.