Evenimentul Zilei > Sport > Auto: Formula 1 s-ar putea extinde și în Africa. Lewis Hamilton susține demersul
Auto: Formula 1 s-ar putea extinde și în Africa. Lewis Hamilton susține demersul

Auto: Formula 1 s-ar putea extinde și în Africa. Lewis Hamilton susține demersul

Un Mare Premiu din competiția de Formula 1 ar putea avea loc pe continentul african. Reprezentanții competiției cred că Africa este un obiectiv strategic pentru succesul competiției.

Formula 1 s-ar putea extinde și în Africa! Formula 1 trebuie să organizeze un Mare Premiu şi pe continentul african. Absenţa unei asemenea curse din programul competiţional este o eroare, a declarat Chloe Targett-Adams, directorul global responsabil de promovarea F1, scrie Reuters, citată de Agerpres.

”Continentul negru” nu a mai apărut în calendarul curselor de F1 din 1993. La Kyalami (Africa de Sud) a avut loc ultimul eveniment sportiv de  gen. De asemenea, Marocul a mai găzduit o rundă a campionatului mondial la Casablanca, în 1958.

Formula 1 s-ar putea extinde și în Africa! Africa de Sud ar putea fi gazda unui Grand Prix 

„Africa este un continent pe care nu ne întrecem şi acest lucru este greşit. Ne dorim foarte mult să introducem acest continent în competiţii, este o prioritate a noastră. Suntem în discuţii cu câteva ţări pentru acest lucru, sperăm ca ele să se concretizeze”, a spus Chloe Targett-Adams.

Conform oficialului, ar exista interes din partea Africii de Sud pentru găzduirea unui circuit. Însă și alte ţări din nordul continentului și-au manifestat interesul.

Ediţia 2021 a Campionatului Mondial de Formula 1 va debuta pe 28 martie, cu Marele Premiu al Bahrainului, după ce cursa programată cu o săptămână mai devreme la Melbourne, în Australia, a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

Lewis Hamilton susține ideea. Multiplul campion şi-a prelungit contractul cu Mercedes

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), de 7 ori campion mondial, singurul pilot de culoare din F1, susţinea anul trecut că este important să existe o cursă şi în Africa.

La începutul lunii februarie, pilotul britanic Lewis Hamilton, campionul mondial en titre din Formula 1, şi-a prelungit cu un an contractul cu Mercedes, a anunţat constructorul german, pe site-ul său oficial.

Lewis Hamilton, care a împlinit luna trecută 36 de ani, concurează sub culorile Mercedes din 2013. În sezonul trecut a cucerit al 7-lea său titlu de campion mondial de Formula 1, egalând recordul legendarului pilot german Michael Schumacher.