Evenimentul Zilei > EVZ Special > Lewis Hamilton va fi distins cu titlul de Cavaler al Imperiului Britanic. Când va avea loc evenimentul
Lewis Hamilton va fi distins cu titlul de Cavaler al Imperiului Britanic. Când va avea loc evenimentul

Lewis Hamilton va fi distins cu titlul de Cavaler al Imperiului Britanic. Când va avea loc evenimentul

Pilotul Lewis Hamilton va primi titlul de cavaler al Imperiului Britanic de Anul Nou, după ce a câştigat pentru a şaptea oară Campionatul Mondial de Formula 1.

Lewis Hamilton a făcut istorie în Formula 1 săptămâna trecută, când a egalat recordul legendarului Michael Schumacher, cucerind pentru a șaptea oară titlul mondial. În vârstă de 35 de ani, Hamilton nu a luat în serios zvonurile conform cărora va fi făcut cavaler, precizând: „Nu am salvat nicio viață și nu sunt un erou necunoscut precum personalul NHS.

Ar fi „cea mai fericită zi din viața mea” să o întâlnesc din nou pe regina Elisabeta a II-a

Lewis Hamilton a declarat pentru BBC că, dacă i s-ar acorda această onoare, ar fi „cea mai fericită zi din viața lui” să o întâlnească din nou pe regină. „Ca toată lumea, am crescut adorând familia regală. Dacă într-o zi mă voi afla din nou în fața reginei, aș fi onorat, ar fi cea mai fericită zi din viața mea. Este o icoană, este o persoană incredibilă”.

Campionul de Formula 1 va primi titlul în ciuda problemelor sale fiscale extrem de  controversate

Pentru a figura pe lista persoanelor care vor fi decorate de Anul Nou de regina Elisabeta a II-a, comisia care face propunerile a trebuit să stabilească faptul că afacerile pilotului britanic sunt legale. Lewis Hamilton a fost vizat de o anchetă după ce şi-a înregistrat avionul personal în Insula Man, un paradis fiscal.

Făcând acest lucru, el a economisit 3,3 milioane de lire sterline (3,7 milioane de euro) din taxele pe care trebuia să le plătească pentru avionul cumpărat cu 16,5 milioane de lire sterline (18,5 milioane de euro).

Pilotul ste rezident în paradisul fiscal de la Monaco

Ancheta a stabilit că „artificiul” financiar făcut de sportivul echipei Mercedes este legal. Lewis Hamilton, 35 de ani, are o avere estimată la 250 de milioane de lire sterline şi este rezident în paradisul fiscal  de la Monaco, un alt loc „prietenos” din punct de vedere al taxelor.

Un prieten a spus: „Aceasta este o onoare  pentru Lewis după atâția ani. Acesta marchează un final incredibil pentru cel mai minunat sezon. Un altul a spus: „El plătește suma corectă a impozitului – tot ce datorează, scrie Daily Mail.