Evenimentul ZileiActualitateIncredibil! Schumacher, din nou pe circuitul de Formula 1, din nou pe Ferarri

Incredibil! Schumacher, din nou pe circuitul de Formula 1, din nou pe Ferarri

Incredibil! Schumacher, din nou pe circuitul de Formula 1, din nou pe Ferarri
Numele Schumacher va apărea din nou pe tabloul de start al unui circuit de Formula 1, la Marele Premiu al Toscanei de la Mugello.

Este vorba însă de germanul Mick Schumacher, care va pilota monopostul Ferarri din 2004 al tatălui său, Michael Schumacher, duminică, la Mugello.

Cu ocazia Marelui Premiu al Toscanei, scuderia italiană Ferarri va marca disputarea celei de-a 1.000-a curse de Formula 1, informează Reuters.

Monopostul respectiv este chiar cel cu care Michael Schumacher a cucerit cel de-al şaptelea său titlu de campion mondial, devenind cel mai titrat pilot din istoria Marelui Circ.

Mick, membru al academiei de pilotaj a echipei Ferrari, concurează în prezent în Formula 2, iar săptămâna trecută a reuşit să câştige cursa desfăşurată la Monza. El a mai pilotat monopostul Ferrari 2004 şi pe circuitul de la Hockenheim, în 2019, înaintea Marelui Premiu al Germaniei.


Veste incredibilă despre Michael Schumacher! Neurochirurgul său sparge gheața

Momente dramatice pentru Mick Schumacher. A fost la un pas de o catastrofă


Ferarri este echipa cea mai veche şi cu cele mai multe succese în Formula 1, fiind totodată singura care a participat la fiecare sezon din Campionatul Mondial, începând cu prima ediţie, cea din 1950.

Cu ocazia Marelui Premiu aniversar din acest weekend, bolizii Ferrari vor fi vopsiţi într-o culoare specială, roşu burgund, asemănătoare cu cea utilizată de scuderie la primul său monopost, 125S.

Circuitul de la Mugello se află în proprietatea Ferrari şi nu a mai găzduit niciodată până acum o cursă de Formula 1.

Michael Schumacher, născut la 3 ianuarie 1969 la Hürth-Hermühlheim, în Germania, a fost cel mai bun pilot de Formula 1 din toate timpurile, cu șapte titluri mondiale câștigate, 91 de victorii și 76 de cele mai rapide tururi.


Veste uriașă transmisă de un prieten al lui Schumacher. Sper ca lumea să-l vadă în curând

Pilotul din Formula 1 care se apropie cu pași mari de egalarea unei performanțe legendare


El a fost rănit extrem de grav la cap, în decembrie 2013, în timp ce schia în stațiunea Meribel din Alpii francezi. După ce a stat în comă indusă la spitalul din Grenoble până în iunie 2014, când a fost mutat la Spitalul Universității (CHUV) din Lausanne, Elveția, iar în prezent se reface după accident la locuința sa din localitatea elvețiană Gland.


Accesează: