Evenimentul Zilei > Social > Austria este gata să producă vaccinul rusesc Sputnik V
Austria este gata să producă vaccinul rusesc Sputnik V

Austria este gata să producă vaccinul rusesc Sputnik V

Austria este gata să producă vaccinul rusesc Sputnik V. Anunţul îl face cancelarul austriac Sebastian Kurz care este dispus să se vaccineze cu el dacă va fi aprobat în UE.
Austria este gata să producă vaccinul rusesc Sputnik V. Deşi Sebastian Kurz spunea în 2020 că este exclusă posibilitatea de a utiliza vaccinul în țara sa. Dar iată că s-a răzgândit.
Austria vrea să vaccinul rusesc Sputnik V, mai ales după rezultatele studiilor clinice de faza a treia cu vaccinul rusesc. Cercetarea a fost publicată în celebra revistă medicală Lancet.
Eficacitatea preparatului s-a ridicat la 91,6%, în rândul voluntarilor peste 60 de ani- la 91,8%. Anticorpi împotriva coronavirusului după inocularea cu Sputnik V au fost detectați la un nivel de 98%.

Austria este gata să producă vaccinul rusesc Sputnik V

Sebastian Kurz spune că țara sa ia în calcul producția vaccinului rusesc Sputnik V sau a celui cel chinezesc. Numai dacă obţin autorizaţie de la Uniunea Europeană.

„Dacă fabricanţii de vaccinuri rusesc şi chinez primesc undă verde în Europa şi acestea pot fi produse aici. Austria va încerca cu siguranţă să pună la dispoziţie capacităţile sale de producţie”, a spus Kurz.

„Exact ca pentru producătorii din alte ţări. Este vorba de a obţine un vaccin sigur cât mai repede posibil, indiferent de cine este fabricat”, a continuat el.

Sebastian Kurz: Nu exclus posibilitatea să se vaccineze cu vaccinul rusesc

„Depinde doar de eficacitatea, securitatea şi disponibilitatea lui rapidă, fără lupte geopolitice”, a precizat el, în timp ce relaţiile între Uniunea Europeană şi Rusia s-au deteriorat recent, mai ales după otrăvirea şi trimiterea la închisoare a opozantului rus Aleksei Navalnîi.

Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat de asemenea deschisă utilizării Sputnik V în UE, un subiect ce iscă polemici, după ce o revistă medicală de prestigiu a publicat rezultate ştiinţifice pozitive asupra eficacităţii acestuia.

Merkel a lăsat deschisă uşa şi pentru vaccinul chinez, subliniind că o ţară ca „Serbia vaccinează mai repede” decât restul Europe „cu vaccinul chinezesc”

Reamintim că pe data de 11 august 2020, Rusia a devenit prima ţară din lume care a înregistrat vaccinul împotriva coronavirusului. Numit Sputnik V.
Vaccinul a fost dezvoltat de Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamaleya. Centrul aparţine Ministerului Sănătății din Rusia.
Sputnik V este un vaccin vector pe bază de adenovirus uman. Vaccinul Sputnik V a fost deja înregistrat în Rusia, Belarus, Argentina, Bolivia, Serbia, Algeria, Palestina, Venezuela, Paraguay, Turkmenistan, Ungaria, EAU, Iran, Republica Guineea, Tunisia și Armenia, informează Tass.