Evenimentul Zilei > Politica > AUR pune tunurile pe Iohannis: „Nu mai este mediator”. Ce-i pregătesc președintelui
AUR pune tunurile pe Iohannis: „Nu mai este mediator”. Ce-i pregătesc președintelui

AUR pune tunurile pe Iohannis: „Nu mai este mediator”. Ce-i pregătesc președintelui

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va demara procedurile de suspendare din funcție a președintelui Klaus Iohannis.

Anunțul a fost făcut de George Simion, unul dintre cei doi copreședinți ai formațiunii. George Simion a declarat că, în situația în care PSD nu va iniţia procedura de suspendare a șefului statului, atunci o va face AUR. Într-o intervenție la TVR, George Simion a declarat că PSD greșește atunci când evită să ia atitudine împotriva acțiunilor președintelui.

„PSD face gafe enorme, nu taxează deloc derapajele anticonstituţionale ale preşedintelui (…) Dacă nu o să o facă PSD (iniţierea suspendării preşedintelui Iohannis – n.r.), o să o facem noi şi o să mergem în fiecare localitate din ţara asta, pentru că preşedintele actual a devenit, din păcate, actor politic”, a spus George Simion la TVR 1.

Liderul AUR a precizat că un argument important în favoarea suspendării președintelui Iohannis este faptul că acesta a renunțat la rolul de mediator.

„În luna de campanie Klaus Iohannis a ieşit în faţa românilor şi a promovat constant PNL. Este cât se poate de evident faptul că a făcut campanie, 25% a primit Klaus Iohannis. Nu mai este mediator în momentul ăsta. Este evident că PSD este un alt partid în siajul preşedintelui, aşa că noi, ca forţă nouă, ne permitem să facem acest lucru, că nu avem păpuşari, noi rezistăm la această avalanşă de atacuri împotriva noastră venită din zona preşedintelui”, a mai spus George Simion.

PSD ar vrea să-l suspende pe Iohannis

Declarațiile sale vin în contextul în care liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis ar merita să fie suspendat pentru ce a făcut în ultimul an. Simonis a spus că o asemenea variant nu poate fi exclusă, dar în acest moment, în actualul context epidemiologic, nu este nevoie de o criză politică.

„Preşedintele României ar merita să fie suspendat nu pentru ceea ce urmează să facă, ci pentru ceea ce a făcut în ultimul an de zile, însă România se află într-o criză sanitară profundă şi într-o criză financiară abia la începutul ei. O suspendare, adică o criză politică suprapusă peste acestea, o suspendare presupune pe lângă o criză politică şi un referendum în 30 de zile, adică o nouă campanie electorală, o nouă zi a votului, iarăşi sute de mii de oameni implicaţi în procesul electoral şi iarăşi o expunere a societăţii, a populaţiei la acest virus, lucru pe care nu l-am dori”, a afirmat Alfred Simonis, într-o conferinţă de presă.