Evenimentul Zilei > Politica > „Cacealmaua președintelui”. Liderul AUR nu este convins de propunerea liberalilor
„Cacealmaua președintelui”. Liderul AUR nu este convins de propunerea liberalilor

„Cacealmaua președintelui”. Liderul AUR nu este convins de propunerea liberalilor

George Simion, liderul AUR, spune că propunerea liberalilor pentru funcția de premier trebuie să fie o „glumă” de-a președintelui Klaus Iohannis. El crede că nici USR nu o să-l susțină pe Cîțu.

George Simion s-a arătat neinteresat de propunerea PNL pentru funcția de premier al României. Liberalii l-au propus pe Florin Cîțu, actualul ministru al Economiei, dar liderul AUR consideră această propunere „o glumă, o cacealma”.

„Ni se pare o glumă, probabil este o cacealma folosită de preşedintele Klaus Iohannis în negocierile cu celelalte forţe politice cu care intenţionează să-şi impună guvernul. Florin Cîţu nu poate fi o propunere serioasă de prim ministru”, a afirmat acesta miercuri seara.

AUR va face o propunere pentru funcția de premier?

„Noi suntem a patra forţă politică. Nu prea putem noi să propunem o variantă de prim-ministru pentru că abia a aflat lumea de noi şi am luat 10% din voturi. Aşteptam sa vedem numele propuse de primele trei forţe: PSD, PNL şi USR”.

Liderul AUR a mai menționat că nu este de acord cu niciun nume propus până acum de PSD, PNL sau USR.

„Numele vehiculate pana acum nu ne-au convins, ba chiar aceasta propunere cu Cîțu ni se pare o cacealma. Cred că USR nu o să-l susțină pe Cîțu.

Nu ne conving niciunul din aceste trei nume. Așteptăm negocieri, dialog, să venim și noi dacă va fi cazul cu o variante către celelalte 3 forțe politice dacă vor avea nevoie de votul nostru. Până acum nu am purtat nici o discuție în acest sens cu reprezentanții partidelor politice.

S-ar putea mâine sau poimâine să discutam și despre alte variante decât aceste 3 nume.

Am spus că nu vom intra în nicio coaliție de guvernare. Acesta este mandatul pe care alegătorii noștri ni l-au dat. Nu putem trăda acest mandat. Avem mandat să votam profesioniști, la conducerea țării, care să fie patrioți, cinstiți și buni profesioniști”, a spus George Simion, liderul AUR, conform B1.

Florin Cîțu, propunerea pentru funcția de premier al României, a fost convocat de către Iohannis să participe la o ședință importantă la Cotroceni miercuri dimineață, în cadrul căreia vor participa Ludovic Orban, liderul PNL,  Dan Barna, co-președintele USR PLUS, și Kelemen Hunor, liderul UDMR.