George Simion s-a arătat neinteresat de propunerea PNL pentru funcția de premier al României. Liberalii l-au propus pe Florin Cîțu, actualul ministru al Economiei, dar liderul AUR consideră această propunere „o glumă, o cacealma”.

„Ni se pare o glumă, probabil este o cacealma folosită de preşedintele Klaus Iohannis în negocierile cu celelalte forţe politice cu care intenţionează să-şi impună guvernul. Florin Cîţu nu poate fi o propunere serioasă de prim ministru”, a afirmat acesta miercuri seara.

AUR va face o propunere pentru funcția de premier?

„Noi suntem a patra forţă politică. Nu prea putem noi să propunem o variantă de prim-ministru pentru că abia a aflat lumea de noi şi am luat 10% din voturi. Aşteptam sa vedem numele propuse de primele trei forţe: PSD, PNL şi USR”.

Liderul AUR a mai menționat că nu este de acord cu niciun nume propus până acum de PSD, PNL sau USR.

„Numele vehiculate pana acum nu ne-au convins, ba chiar aceasta propunere cu Cîțu ni se pare o cacealma. Cred că USR nu o să-l susțină pe Cîțu.

Nu ne conving niciunul din aceste trei nume. Așteptăm negocieri, dialog, să venim și noi dacă va fi cazul cu o variante către celelalte 3 forțe politice dacă vor avea nevoie de votul nostru. Până acum nu am purtat nici o discuție în acest sens cu reprezentanții partidelor politice.

S-ar putea mâine sau poimâine să discutam și despre alte variante decât aceste 3 nume.

Am spus că nu vom intra în nicio coaliție de guvernare. Acesta este mandatul pe care alegătorii noștri ni l-au dat. Nu putem trăda acest mandat. Avem mandat să votam profesioniști, la conducerea țării, care să fie patrioți, cinstiți și buni profesioniști”, a spus George Simion, liderul AUR, conform B1.

Florin Cîțu, propunerea pentru funcția de premier al României, a fost convocat de către Iohannis să participe la o ședință importantă la Cotroceni miercuri dimineață, în cadrul căreia vor participa Ludovic Orban, liderul PNL,  Dan Barna, co-președintele USR PLUS, și Kelemen Hunor, liderul UDMR.