Evenimentul Zilei > Actualitate > Au fost arestați tâlharii care i-au jefuit pe chinezi la Brașov
Au fost arestați tâlharii care i-au jefuit pe chinezi la Brașov

Au fost arestați tâlharii care i-au jefuit pe chinezi la Brașov

Polițiștii brașoveni au prins trei bărbați care au tâlhărit, înainte de Crăciun, familia unui om de afaceri chinez.

Surse din Poliția Română precizează că vineri, polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale Brașov au reținut trei bărbați bănuiți de săvârșirea infracțiunii de tâlhătrie calificată. Aceștia au 22, 27 și 30 de ani, și sunt din Focșani, respectiv Brașov.

Pe 23 decembrie, au intrat în casa unor chinezi, i-au luat la bătaie pe cei găsiți înăuntru și au furat 110.000 de lei, 2.200 de yuani și 100 de euro. În cauză poliția a deschis o anchetă, iar în numai câteva zile tâlharii au fost prinși, după ce vineri au avut loc mai multe percheziții pe raza județelor Vrancea și Brașov, la această activitate participând polițiști din cadrul IPJ Brasov și IPJ Vrancea, cu sprijinul lucrătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov și Vrancea, beneficiind de suportul tehnic al Biroului de Operațiuni Speciale Brașov și Galați.

 

În urma administrarii probatoriului, cei trei bărbați depistați au fost reținuți pentru 24 de ore, în arestul Poliției, iar sâmbătă instanța a dispus arestarea preventivă pentru 30 zile, a bărbaților de 22 ani, respectiv 30 ani. Asupra acestora, prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.