Evenimentul Zilei > Social > Aţi pierdut certificatul de vaccinare? Iată ce trebuie să faceţi
Aţi pierdut certificatul de vaccinare? Iată ce trebuie să faceţi

Aţi pierdut certificatul de vaccinare? Iată ce trebuie să faceţi

Aţi pierdut certificatul de vaccinare? Iată ce trebuie să faceţi. Românii care au pierdut dovada că s-au vaccinat anti-Covid-18 trebuie să revină la centul unde s-au vaccinat.
Aţi pierdut certificatul de vaccinare? Iată ce trebuie să faceţi. Românii care au pierdut dovada că s-au vaccinat anti-Covid-19 trebuie să revină la centul unde s-au vaccinat. A explicat dr. Valeriu Gheorghiță cu privire la acest aspect.

Aţi pierdut certificatul de vaccinare? Iată ce trebuie să faceţi

Românii care au pierdut certificatul prin care pot dovedi faptul că s-au vaccinat nu pot descărca alta din platformă. Este explicaţia pe care a dat-o doctorul Valeriu Gheorghiță.
Cei care nu mai adeţin certificatul de vaccinare trebuie să se întoarcă la centrul unde au fost imunizați. A mai declarat, miercuri, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, colonelul dr. Valeriu Gheorghiță.

Dr. Valeriu Gheorghiță a fost întrebat, miercuri, de jurnaliști, ce pot face românii care au pierdut dovada vaccinării, pentru că aceasta nu este disponibilă pe platforma de vaccinare.

„Platforma de programare este strict pentru a aloca un loc pentru prima doză și doza a doua. Adeverința se poate printa de la respectivul centru de vaccinare sau direct din Registrul Electronic Național al Vaccinărilor care este gestionat la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță.

Aproape un milion de români s-au vaccinat măcar cu o doză

Aproape 30.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, perioadă în care au fost raportate 211 reacții adverse, astfel că numărul total de imunizaţi a depăşit 800.000.

Potrivit CNCAV, din cele 29.344 de persoane vaccinate, 17.412 au primit prima doză de vaccin, iar 11.932 au primit ambele doze.

19.662 de persoane au fost imunizate cu vaccin Pfizer, 75 cu Moderna şi 9.607 cu AstraZeneca.

De la începutul campaniei de vaccinare, în ţară au fost imunizate 836.860 de persoane, din care 601.573 cu ambele doze.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 211 reacţii adverse, 4 de tip local, restul de tip general, cele mai multe (147) la vaccinul AstraZeneca. Alte 53 de reacţii adverse au fost înregistrate după administrarea vaccinului Pfizer, iar 11 după cel de la Moderna.