Evenimentul Zilei > Social > Vom merge cu pașaport Covid-19 în Grecia? O nouă destinație turistică, preferată de români
Vom merge cu pașaport Covid-19 în Grecia? O nouă destinație turistică, preferată de români

Vom merge cu pașaport Covid-19 în Grecia? O nouă destinație turistică, preferată de români

Trendurile destinațiilor turistice preferate de români s-au schimbat. O destinație surpriză domină acum topul. Grecia rămâne în continuare una dintre destinațiile iubite de români.

Vom merge cu pașaport Covid-19 în Grecia? Românii cumpără masiv vacanțe în exoticul Egipt. După Maldive, la începutul acestui an, Egiptul a fost vedeta Târgului de turism online.

Egiptul oferă prețuri cum n-au mai fost de 10-15 ani. Un pachet costă 380 de euro

„Au fost zboruri în Egipt în ianuarie, sunt în februarie, în martie, în aprilie. În general, se vând cu 3 săptămâni-o lună înainte. Foarte multă lume merge în Egipt. Practic, este singura destinație verde apropiată de noi care oferă plajă, soare, vizite și istorie. La niște prețuri pe care, sincer, nu le-am avut în ultimii 10-15 ani. Un pachet poate să fie de la 380 de euro o săptămână.

În mod normal un 5 stele standard poate să fie între 450 și 500 de euro săptămâna. Asta înseamnă zbor cu avionul, cazare, all-inclusive, transfer la hotel, asistență și ghid acolo, adică toate serviciile. Sigur că sunt și hoteluri și mai scumpe, asta poate să însemne și 800 de euro pe săptămână”, a precizat vicepreședintele ANAT, Alin Burcea.

Vom merge în Grecia cu pașaport Covid-19? Prima discuție cu oficialii greci

Expertul în turism a dat detalii și de modalitatea de acces în Grecia, în vara lui 2021.

„Din păcate, s-a propagat o idee falsă: având în vedere că Grecia și Spania au solicitat acest pașaport ca o modalitate de ușurare a călătoriei pentru cei vaccinați. Sau pornește de la premisa că Grecia vrea să primească numai pe cei care sunt vaccinați. E total greșit, pentru că ar, practic, ar închide mâine turismul dacă ar veni numai cei vaccinați, având în vedere că nu sunt suficiente doze de vaccin,

Ieri a fost prima discuție între miniștrii noștri – în acest moment se face un protocol. Practic se stabilesc criteriile sau modalitățile de acces al românilor în Grecia. Și sunt simple: evident că este vaccinul, evident că este testul PCR și acea adeverință, noi dorim să fie de 90 de zile de când ai avut COVID. Atât partea greacă a zis, cât și noi, solicităm ca alternativă și acel test rapid care să se facă la frontieră, antigen. Va costa undeva în jur de 10 euro, făcut de niște firme private”, a mai precizat Alin Burcea, la Antena 3.