Evenimentul Zilei > Actualitate > Începe vaccinarea cadrelor didactice. Valeriu Gheorghiță confirmă oficial
Începe vaccinarea cadrelor didactice. Valeriu Gheorghiță confirmă oficial

Începe vaccinarea cadrelor didactice. Valeriu Gheorghiță confirmă oficial

Săptămâna aceasta va începe vaccinarea anti-COVID, cu prioritate, a cadrelor didactice, a confirmat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Vaccinarea cadrelor didactice va începe săptămâna aceasta. Colonelul doctor Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID a confirmat informația. El a precizat că în acest moment, în jur de 42.000 de angajați din sistemul de educație au fost vaccinați. Mai mult, a arătat medicul Valeriu Gheorghip, jumătate dintre aceștia au primit și cea de-a doua doză.

„Eu pot să vă spun în acest moment că sunt aproximativ 42.000 de persoane din sistemul de educație care au fost deja vaccinate, Circa jumătate dintre ele sunt vaccinate și cu a doua doză”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Începe vaccinarea cadrelor didactice

Potrivit spuselor sale, sunt aproximativ 128.000 de persoane programate suplimentar. Medicul Gheorghiță a mai spus că în cursul acestei săptămâni va demara vaccinarea cu prioritate pentru cadre didactice.

„Vom demara vaccinarea cu prioritate a persoanelor atât din sistemul de învățământ preuniversitar cât și universitar. Vom primi sprijinul echipelor mobile de vaccinare în spațiile puse la dispoziție în mare parte de Ministerul Educației. Este vorba despre centre de vaccinare existente la nivelul fiecărui județ, separat pe cele două tipuri de vaccinuri vaccinul de la AstraZeneca și vaccinul de la Pfizer”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță la Antena 3.

Noi tranșe din vaccinul Pfizer ajunge în România

Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că o nouă tranșă de vaccinuri Pfizer BioNTech vor sosi în cel mai scurt timp în România. De această data vor ajunge peste 200.000 doze de vaccin. Cele mai multe vor ajunge în București, iar altele în Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara.

„La acest moment au fost trimise către România aproximativ 201.000 de vaccin de la Pfizer. Practic reprezintă cea mai mare tranșă de până la acest moment. Această tranșă asigură vaccinarea persoanelor deja programate cu prima doză dar și doza doua. De asemenea ne permite accelerarea campaniei de vaccinare și respectiv vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ.

Precum și asigurarea vaccinării a persoanelor care încă se află internate în centrele rezidențiale și care nu au fost vaccinate. Dar și a persoanelor care sunt în momentul de față în imposibilitatea de a se deplasa la un centrul de vaccinare”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.