ATENȚIE la RAFTURI! Au fost găsite produse CONTAMINATE cu BACTERII DIN FECALE

ATENȚIE la RAFTURI! Au fost găsite produse CONTAMINATE cu BACTERII DIN FECALE

Mare atenție când cumpărați produse din magazine. Au fost descoperite colonii întregi de bacterii din fecale în pungile cu gheață pe care patronii cluburilor le folosesc la băuturi.

Alertă naţională lansată de Protecţia Consumatorului, după ce în mii de pungi cu gheaţă alimentară, comercializate în hipermarketuri, s-au descoperit bacterii peste normele acceptate. Au fost găsite numeroase nereguli la firme care produc gheaţă alimentară atât în Bucuresti, cât şi în judeţele Giurgiu si Constanţa.

La controale s-au descoperit şi au fost retrase temporar de la comercializare 1.800 kg de cuburi de gheaţă şi peste 5.300 de cuburi de gheata de 1 sau 2 kg, aflate la comercializare în marile magazine.

Acestea conțin bacterii care pot proveni din fose sau fecalele animalelor, arată testele de laborator făcute la cererea ANPC, iar în unele cazuri, numărul de germeni depistați a fost și de 12 ori mai mare decât cel permis.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și mai grav este că cei care produc cuburile de gheață susțin că se alimentează de la rețeaua publică. Apa Nova dă însă asigurări că apa distribuită în Capitală este sigură pentru consum. 

La teste au ajuns pungi cu gheaţă de la doi producători, care aprovizionează mari magazine, baruri şi cluburi. Iar inspectorii ANPC spun că rezultatele sunt şocante: în prima probă, testele au detectat 1245 de unităţi formatoare de colonii de germeni pe mililitru, în condiţiile în care maximul era de 100 de unităţi. Dar şi 284 de unităţi de bacterii coliforme, când maximul este 0!