Evenimentul Zilei > Actualitate > Atacul unui rechin face ocolul lumii. Au fost scene crunte în Marea Roşie. Video
Atacul unui rechin face ocolul lumii. Au fost scene crunte în Marea Roşie. Video

Atacul unui rechin face ocolul lumii. Au fost scene crunte în Marea Roşie. Video

Un practicant al unui sport extrem care e la modă şi în Marea Roşie a fost atacat de un rechin ce a ieşit din apă pentru a-i muşca piciorul, incident care-i face pe unii biologi marini să creadă că prădătorul l-ar fi putut confunda cu o pasăre.

Atacul unui rechin face ocolul lumii. Au fost scene crunte în Marea Roşie. Video cu momentul în care rechinul ţâşneşte spre victima care se pregătea pentru o sesiune de parasailing.

Atacul i-a provocat răni grave bărbatului de 37 de ani, originar din Iordania. Scenele şocante au fost înregistrate de un martor care se afla la câteva zeci de metri distanţă. Din fericire pentru cel vizat de atac, rechinul nu l-a apucat bine, astfel că s-a putut ridica rapid în aer şi a putut evita un deznodământ tragic.

Iordanianul a pierdut mult sânge până a ajuns la mal, fapt pentru care a fost transportat de urgenţă la un spital din oraşul Aqaba, situat pe coasta de nord-est a Mării Roșii, între Peninsula Sinai și Peninsula Arabică. Aqaba este cel mai mare oraș din Golful Aqaba și unicul oraș iordanian de pe litoral.

Rechinul i-a rupt oasele

Când au văzut în ce stare critică se afla, medicii spitalului militar Prince Hashem bin Abdullah au decis că pacientul trebuia să fie operat de urgenţă. Intervenţia chirurgicală s-a terminat cu succes, iar starea lui este stabilă în prezent. Bărbatul rănit avea mai multe tendoane tăiate și mușchiul rupt. Totodată, din cauza muşcăturii rechinului, nu mai avea partea din spate a piciorului. Chirurgii au mai descoperit că avea şi câteva oase rupte.

Reprezentantul Centrului Internațional de Scufundări Aqaba, Mohammad Qatawneh,  a declarat presei locale că atacurile rechinilor din Golful Aqaba sunt rare. El a spus pentru Jordan News: „Atacul rechinilor a atras multă atenție în mass-media. Adevărat, a speriat mulți oameni, dar acest lucru se poate întâmpla oriunde.

În Karak, de exemplu, există șerpi și scorpioni, dar până la urmă nu sunt suficient de periculoși pentru a speria oamenii. Fac scufundări de 20 de ani și este prima dată când aud de un atac al unui rechin.”

Cel mai norocos om din lume

Autoritățile nu sunt sigure ce specie de rechin este vinovată pentru acest incident. Între timp, „cel mai norocos tip din lume” a supraviețuit unui atac terifiant al unui rechin alb şi este decis să revină din nou în apă.

Este vorba despre Nemanja Spasojevic, care ieşise să prindă crabi lângă o plajă din comitatul San Mateo (golful San Francisco). În timp ce înota pe lângă stânci, a simţit ceva asemănător unei „mușcături de țânțar”. Când s-a uitat mai bine, şi-a dat seama că un rechin „de mărimea unui delfin” tocmai îl atacase.

„Nu mi-a distrus piciorul. A fost o mușcătură blândă şi apoi mi-a dat drumul. Am putut simți o senzație de mușcătură de țânțar și o ușoară împingere. În timp ce priveam, îi vedeam nasul și cei doi ochi”, a spus bărbatul de 38 de ani care n-a avut nevoie decât de câteva cusături şi a fost externat în aceeaşi zi.

Când un rechin alb îşi mărește capul în timp ce mușcă, forța este suficientă pentru a smulge piciorul unei persoane, conform dailystar.co.uk. Altfel, amintim că pe evz.ro a fost publicat recent un articol despre descoperirea celui mai vechi atac al unui rechin asupra unui bărbat.