Evenimentul Zilei > Social > AstraZeneca crește producția de vaccin împotriva Covid-19. Vor fi milioane de doze
AstraZeneca crește producția de vaccin împotriva Covid-19. Vor fi milioane de doze

AstraZeneca crește producția de vaccin împotriva Covid-19. Vor fi milioane de doze

AstraZeneca a anunţat recent că va crește producția de vaccin împotriva Covid-19 la 2 milioane de doze pe săptămână, conform unei noi strategii plănuite de autoritățile sanitare din Marea Britanie.

Mai-marii Guvernului Marii Britanii au decis să își schimbe strategia de distribuție acordând prioritate acordării unui număr cât mai mare de oameni. Astfel, producătorul britanic de medicamente AstraZeneca va crește producția de vaccin antiCovid19 pe care l-a dezvoltat cu Universitatea Oxford la două milioane de doze pe săptămână până la mijlocul lunii ianuarie.

Guvernul Regatului Unit a aprobat deja vaccinul la începutul săptămânii și a comandat inițial 100 de milioane de doze. Potrivit Times, un membru nenumit al echipei Oxford-AstraZeneca a declarat că producția ar trebui să atingă un total de 1 milion de doze până la sfârșitul săptămânii viitoare.

Planul echipei Oxford-AstraZeneca

„Planul este apoi să-l construim destul de rapid, iar până în a treia săptămână a lunii ianuarie ar trebui să ajungem la două milioane pe săptămână”, au adăugat reprezentanţii Oxford-AstraZeneca. Acest vaccin, la fel ca acela dezvoltat de Pfizer-BioNTech, necesită două injecţii.

Autoritățile sanitare din Marea Britanie au decis să își schimbe strategia de distribuție acordând prioritate acordării unui număr cât mai mare de oameni posibil şi amânând a doua injecţie dincolo de cele 28 de zile planificate inițial. Practic, a doua doză va fi administrată nu mai târziu de 12 săptămâni.

Între timp, un om de știință de la Universitatea Oxford s-a plâns că baza de producție farmaceutică a țării nu este pregătită să facă față lansării vaccinului. „Guvernul a fost complet dezinteresat în construirea capacității de producție onshore pentru oricare dintre produsele vizate”, a declarat John Bell, profesor de medicină la Oxford.

Mesajul premierului Boris Johnson

În acest context, amintim că dozele de vaccin Oxford-AstraZeneca au ajuns deja în spitalele din Marea Britanie, iar luni este programată injectarea cu al doilea ser antiCovid19 aprobat în Regatul Unit.

Boris Johnson nu exclude extinderea şi înăsprirea restricţiilor în Anglia în următoarele săptămâni din cauza vitezei cu care se răspândeşte noua variantă, mult mai contagioasă, a Sars-Cov-2. Temerile ţin cont de faptul că Marea Britanie a înregistrat cea a 6-a zi la rând cu mai mult de 50.000 de noi cazuri de infectare cu Covid-19.

Ultimul bilanţ-record pentru 24 de ore a trecut pragul de 57.700 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Chiar şi aşa, Guvernul Marii Britanii intenţionează totuşi să redeschidă şcolile în Anglia, dar după sfârşitul vacanţei elevilor.

sursa: politico.eu