Evenimentul Zilei > Social > Acesta va fi cel mai important document în 2021! Totul despre „pașaportul” Covid-19 
Acesta va fi cel mai important document în 2021! Totul despre „pașaportul” Covid-19 

Acesta va fi cel mai important document în 2021! Totul despre „pașaportul” Covid-19 

Foarte mulţi oameni care doresc să călătorească în 2021 se întreabă ce documente le trebuie în Uniunea Europeană dar şi în afara ei. Mai precis, dacă au nevoie de „pașaportul” Covid-19.
Cei care aşteaptă cu nerăbdare să călătorească după o perioadă lungă de blocare vor să afle despre certificatul de vaccinare împotriva coronavirusului, de exemplu, și dacă pot intra într-o țară din Uniunea Europeană şi nu numai, fără „pașaportul” Covid-19.
Siguranța și informarea adecvată a consumatorilor sunt cele mai importante aspecte legate de sănătate și călătorii, spune Federația Națională a Asociațiilor pentru Protecția Consumatorilor din Ungaria (NFACPH). Ei reamintesc că protejarea sănătății este un aspect primordial în orice investigație efectuată de autoritățile de protecție a consumatorilor, adică se asigură că un anumit produs este examinat cu cea mai mare atenție pentru a se asigura că nu este periculos pentru consumator.

Serviciile, cum ar fi călătoriile, pot fi, de asemenea, supuse unor astfel de examinări

Experţii în domeniu atrag atenția asupra faptului că pasagerul are, de asemenea, o mare responsabilitate; de exemplu, trebuie să se asigure întotdeauna că încheie asigurări de sănătate și accidente.
Cu toate acestea, este alegerea consumatorului să decidă dacă să încheie un contract sau să suporte consecințele absenței acestuia dacă se îmbolnăvesc în străinătate. De asemenea, revine fiecărei persoane să decidă dacă se vaccinează din proprie inițiativă – atâta timp cât o țară nu necesită un certificat de vaccinare la intrare.

Fiecare stat poate să solicite un certificat de vaccinare în orice moment, avertizează experții

Ei adaugă că, şi înainte de izbucnirea epidemiei, multe țări vizitate de turişi cereau dovada vaccinării împotriva anumitor boli. Acest lucru a fost dovedit de un certificat înregistrat într-o broșură mică, galbenă. Probabil că nu va fi diferit în situația actuală de pandemie.
De asemenea, au dezvăluit că NFACPH și Asociația Agențiilor de Turism din Ungaria au făcut mult timp presiuni pentru ca prețul integral al unei călătorii să fie afișat de fiecare dată, astfel încât consumatorul să nu fie nevoit să acorde atenție cheltuielilor suplimentare. Noua legislație prevede deja că prețul integral al bagajelor trebuie să includă toate costurile și trebuie să fie indicat în toate reclamele de către operatorul de turism sau agentul de turism, scrie Magyar Nemzet.