Evenimentul Zilei > Social > Rușii susțin că o combinație de vaccinuri oferă doi ani de imunitate: AstraZeneca+Sputnik V
Rușii susțin că o combinație de vaccinuri oferă doi ani de imunitate: AstraZeneca+Sputnik V

Rușii susțin că o combinație de vaccinuri oferă doi ani de imunitate: AstraZeneca+Sputnik V

O combinație a vaccinurilor Sputnik V și AstraZeneca ar proteja împotriva infecției cu SARS-Cov-2 timp de nu mai puțin de doi ani de zile.

Cel puțin asta susține directorul Centrului Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamaleya al Ministerului Rus al Sănătății. „Celulele de memorie se vor forma mult mai bine ca urmare a utilizării unui astfel de vaccin hibrid cu două componente. Și, evident, în consecință, vaccinul va proteja  o persoană inoculată nu timp de 3-4 luni, ci timp de cel puțin doi ani”, a declarat Alexander Gintsburg. într-un interviu acordat luni Canalului TV Rusia-24.

Potrivit directorul Centrului Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamaleya, combinația vaccinurilor va oferi, de asemenea, posibilitatea de a ridica nivelul de imunitate.


Monarhia britanică, în pericol! Se cere referendum pentru succesiunea reginei


Anterior, Fondul de investiții directe din Rusia (RDIF), Centrul Național de Cercetare Gamaleya, R-Pharm și AstraZeneca au semnat un memorandum privind cooperarea în sfera dezvoltării unui vaccin împotriva coronavirusului.

Restricțiile vor fi ridicate din noiembrie 2021

Restricțiile impuse pentru a limita răspândirea virusului SARS-Cov-2 vor fi eliminate până în noiembrie 2021, crede Alexander Gintsburg. „Manualele de epidemiologie spun:„ De îndată ce vaccinăm 70% din populație, procesul epidemic va deveni gestionabil odată cu utilizarea unui vaccin, o transmisie necontrolată a acestei tulpini virale între oameni se va opri și va fi posibil să trăim fără aceste restricții epidemiologice care sunt în prezent impuse de situația epidemică. Sper că această dată va veni în țara noastră până în noiembrie anul viitor „, a declarat Alexander Gintsburg.

El a subliniat, de asemenea, că este necesar ca rușii să-și dea seama că singura modalitate de a se feri de infecție este vaccinul. „Afirmații de genul pe mine „ nu mă va atinge ”sau„ voi avea o formă ușoară și voi dezvolta imunitate ”sunt pur și simplu neobișnuite din punct de vedere științific”, a conchis cercetătorul rus, notează Agenția Tass.

De ce e nevoie de combinarea vaccinurilor?

Ca și vaccinul Oxford / AstraZeneca, vaccinul rusesc Sputnik V se bazează pe o versiune modificată a adenovirusului, un virus comun pentru răceală. Acest „vector” nu mai poate provoca boala și este modificat pentru a da instrucțiuni genetice pentru fabricarea proteinei coronavirus-spike, pe care o transmite celulelor umane. Proteina fabricată de coronavirus spike declanșează apoi un răspuns imun care protejează împotriva bolii Covid-19.


Biblia a prevestit pandemia Covid-19? „Dar, înainte de toate acestea, vă vor prigoni…


O problemă potențială cu astfel de vaccinuri este, totuși, aceea a „imunității anti-vectoriale”, unde dacă sistemul imunitar a întâlnit anterior tipul de adenovirus utilizat în vaccin, acesta îl poate distruge înainte ca vaccinul să poată declanșa răspunsul imun. Acesta este motivul pentru care grupul Universității Oxford a ales să folosească un adenovirus de cimpanzei, mai degrabă decât unul uman. Cu toate acestea, imunitatea anti-vector ar putea reduce, de asemenea, eficacitatea rapelului, dacă aceasta implică injectarea aceluiași virus pentru a doua sau a treia oară.

Amestecarea  diferitelor vaccinuri poate oferi o soluție. Acest concept a fost utilizat în programele de vaccinare împotriva altor boli, scrie The Guardian.

Pericol cumplit pentru Marea Britanie după Brexit! Se destramă Regatul Unit?