Evenimentul Zilei > Sport > Astra Giurgiu a retrogradat. S-au anunțat primele plecări. Urmează falimentul?
Astra Giurgiu a retrogradat. S-au anunțat primele plecări. Urmează falimentul?

Astra Giurgiu a retrogradat. S-au anunțat primele plecări. Urmează falimentul?

În doar cinci ani, Astra Giurgiu s-a prăbușit. După titlul câștigat în anul 2016, giurgiuvenii au bifat, la finalul acestei stagiuni ,retrogradarea în eșalonul secund.

Dezastru pentru Astra Giurgiu, fosta campioană a României din sezonul 2015 – 2016. Echipa a retrogradat după 12 ani, iar marele eșec a fost înregistrat, astăzi, la finalul partidei jucate în deplasare, cu FC Viitorul. Gazdele s-au impus cu scorul de 1-0, grație unui gol marcat de Aurelian Chițu, în minutul 90+5.

Campioana din 2016 va juca în „B”

În liga a doua căzuse deja, înaintea etapei de astăzi, și Poli Iași. Pentru menținerea în prima divizie vor juca lupta Hermannstadt și FC Voluntari. Grupări care vor lupta în meciuri de baraj cu ocupantele locurilor 3 și 4 din Liga a II-a. Chindia Târgoviște și FC Viitorul joacă un meci de baraj pentru calificarea în Confrence League.

Astra Giurgiu s-a chinuit să supraviețuiască în ultimii ani, din cauza problemelor financiare. Paradoxal, marile necazuri au început după ce echipa a devenit campioana României în sezonul 2015-2016. Patronul Ioan Niculae a dat impresia că nu este prea interesat de ceea ce se petrece la gruparea giurgiuveană. Pentru a face față, omul de afaceri s-a împrumutat și la Gigi Becali, atunci când situație devenise îngrijorătoare și jucătorii puteau să-și depună memorii și să plece liberi de contract.

Problemele s-au accentuat după ce Ioan Niculae a ajuns după gratii. Iar echipa a rămas de izbeliște, cu mari datorii. Puțini oficialii care au lucrat la Astra, în acest sezon, se vor mai regăsi și în Liga a II-a, în stagiunea viitoare. Președintele Dani Coman a anunța că va demisiona.

Președintele Dani Coman pleacă de la Astra Giurgiu

„Eu mereu mi-am dorit să fac performanță, indiferent de condițiile prin care am trecut. Eu cred că am făcut tot ce a depins de noi ca această echipă să meargă mai departe. Nu regret nimic, dar nu pot da timpul înapoi. Rămâne să iau totul ca pe o lecție de viață și să merg mai departe. E greu de spus unde voi merge acum, vreau să mă liniștesc puțin și să văd care vor fi pașii următori”, a spus Coman la Digi Sport.

De asemenea, fotbaliștii Mihai Răduț și Valerică Găman sunt doriți de nou-promovata FC „U” Craiova, conform prosport.ro.