Așa se curăță cel mai ușor peștele. Tehnica e simplă

Așa se curăță cel mai ușor peștele. Tehnica e simplă Pește. Sursa foto:Pixabay

România. Dacă dorești să prepari pește trebuie să respecți următoarele etape: curățarea solzilor, curățarea peștelui și filetarea.Pentru curățarea solzilor, este indicat să porți mânuși pentru a te proteja. Cu ajutorul unui șervețel de hârtie, ține peștele de coadă, deasupra unui vas mare, și clătește-l sub apă rece.

Cum să cureți corect un pește

Frecționează spatele cuțitului de-a lungul ambelor părți ale peștelui, de la coadă la cap, și dă la o parte partea lipicioasă de la suprafața peștelui. Pune cuțitul la un unghi de 45 de grade la baza cozii peștelui și mișcă-l de joi în sus pe ambele părți ale peștelui, pentru a curăța pielea și solzii. Întoarce peștele de pe o parte pe alta și repetă aceeași procedură. Apoi, spală peștele cu apă.

Pește

Pește. Sursa foto: Pixabay

Poți curăța solzii și cu o lingură. Partea interioară a lingurii trebuie să fie îndreptată spre cap și să se deplaseze dinspre coada peștelui. Aceasta este cea mai simplă metodă.

Cum se viletează peștele

Pește

Pește. Sursa foto Pixabay

A venit momentul să filetezi peștele. Trebuie să tai peștele din spatele capului oblic, până sub înotătoarele de pe burtă, de lângă cap. Vor rămâne trunchiul și coada, pe care este indicat să le păstați.Se va face o tăietură pe exterior, lângă înotătoarea dorsală, pe toată lungimea peștelui și pe coloana vertebrală. Apoi, se taie cât mai aproape de coaste. Cu ajutorul acestei metode vei obține file de pește, fără oase, și o bucată de schelet cu coloană vertebrală și coaste, care se scoate foarte ușor.

Ne puteți urmări și pe Google News

O altă variantă prin care poți fileta peștele este să înlături capul și coada peștelui. Apoi să faci două tăieturi prin interiorul peștelui, în lungul coloanei. În felul acesta vei tăia oasele coastelor lângă coloana vertebrală și până la coadă. Vei obține două fileuri de pește cu coloană vertebrală, potrivit mountainhouse.

Ustensilele de care ai nevoie

Pentru a fileta peștele ai nevoie de următoarele ustensile:

  • Un tocător mare, de plastic sau de lemn.
  • Un cuțit de filetat.
  • Foarfercă pentru a tăia înotătoarele sau alte părți ale peștelui
  • Pensetă pentru pește;
  • Mânuși chirurgicale
  • Coș de gunoi pentru a arunca mizeria

Revista presei